Categories
Betraktelser & Berättelse

Idag

Är på idag. Lillkatten (och storkatten) har somnat däremot. För ärlighetens skull har de varit rätt på de också fram till insomningen.

Nu är det kanske inte så mycket bevänt med en gammal man som mig när han är på. Så kan man såklart tycka. Lutar väl åt det hållet för egen del med. Men på är på och inte av, trallar man i sin ensamhet. Det där sista ett tämligen skamlöst försök att få upp statistiken på Spotify. Nåja försöka duger. De där smygförsöken har däremot aldrig fungerat tidigare.

Vi betalar 34 öre per kilowattimme el här. Gissar att de flesta Moderater/Liberaler/SD-brunisar också skulle kunnat göra det. Om man bundit sitt elpris istället för att satsa på spekulation. Jodå, visst är det väl det när man kör med ett rörligt pris? Man spelar på den s.k. marknaden. Ett rovdjur som högern dessutom själva har släppt lös och som man enligt mitt tycke visserligen skall vårda och mata ne också ha i strama tyglar. Gillar nämligen modellen vi har i Sverige att balansera på knivseggen mellan socialism och kapitalism. Och visst har det fungerat genom åren. Ingen kan väl påstå annat.

Jo det tillkommer skatter och nätavgift på den där elkostnaden. Men under en spänn är prisvärt för el tycker jag.

Bil brummar igen. Behövdes lite el till det också. Tog tre timmar. Får nog göra ren batteripoler. Helt slut verkade batteriet inte vara. Men väntar till torsdag med det. Man lovar sju varma grader. Nätbrynja och skiftnyckel. Ute.

Annars vill jag egentligen ingenting. Egentligen ville jag bara meddela att allt är bra och gott här på kontoret och att kodarmusiken just nu är

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: