Categories
Betraktelser & Berättelse

Snart är det vargjakt

Det är riktig vinter. Hulken råmar. Är stor och grön innan. Grönare nu. Ilsket grön. Hoppar upp och ner. Älskar det här. Jag matar på säck efter säck med pellets och ber till gudarna om förbarmande. Eller nåja. Hoppas på SMHI. Gudar nästan de också där i Norrköping. Som försöker få ordning på slumpen. Det ÄR inte lätt det skall man veta. Ja vet. Slump är slump. Liksom. Men tärningens sista millisekundrullning klarar man av att hålla koll på med världens kraftfullaste datorer. Nåja. Nästan. Ibland tippar den i oväntade riktningar. Det är mycket att hålla reda på.

Men livet är gott här på kullen. Det går till och med att jobba. Åtminstone i någon slags lagom mellandagstakt. Mer kan man ju inte begära i dessa tider. Mellandagar. Defakto. Takt därefter. Såklart.

Någon delar med sig på Twitter att de bor tio personer i en fjällstuga, alla har magsjuka, bilen startar inte. Av att höra sådant känner man sig privilegierad som människa. Man har det för bra. Fortsätter det såhär så kan man förlora förnöjsamheten. Men iof, minnet fungerar ibland fortfarande. Man får försöka tänka bakåt. Det finns elände att ta av.

Tomten kom inte med något nytt mixerbord i år heller. Hmmmm…. Man har väl varit stygg. Tyvärr ligger ett sådant också synnerligen långt ner på listan av investeringar. Men en dag så. Fast jag klarar mig såklart med det jag har också. Inte fan är det så noga. Ingen lyssnar ändå på det som produceras. Själv hör jag ganska dåligt dessutom. OK alltså. Inte ett problem. Men det gör väl ingen skada om jag sätter mig i tomtens knä och önskar ett nästa år också.

Elton gör en skiva om korv. Får betalt i korv. Kaskadspyr efter att ha ätit tre. Försöker ge bort till mig Men nej, nej, nej käre Elton. Vegetarian serrö. Ja och du vet det. Skänk till något museum. Eller lägg ut på ebay. Folk betalar nog miljoner för din korv. Vill lukta på den. Spara den. Via den för vänner. Kommer närmare gud efter ett inköp.

En Elton med bröd tack. Urk liksom. Sa jag så. Uppskattades inte. Blir inte bjuden på nyårsfest på Capri. Nope.

Men vill inte dit heller SÅ DET SÅ. Älskar vår gröna IKEA soffa. Tänker fira nyår där. Läsa sen i dagarna två. Japp. Inte röra mig ur fläcken annat än för att sätta på kaffe och gå och sova. Lyxliv. Pension kommer ändå. Det du Elton.

Fast han har slutat lyssna för länge sedan. Han håller förresten med C att min musik är skit. Men det kan man ju inte använda mot honom.

Vargarna ylar på kullen. Det är något visst med det där. Uråldrigt. Jag njuter. Men snart börjar en helt onödig vargjakt. Så kanske skall dom hålla snattran. Ligga lågt. Eller anfalla. Bakifrån. Järgarmiddag.

Fasat har man musik på hög volym hör man inte vargarna såklart. Man får därför idka tystnad till och från. Uppleva omgivningen.

Indianer finns det inga här uppe (längre). Däremot Hamrabor. Det är ungefär samma sak. Om man är infödd här. Aldrig ett samarbete över älven som delar Losbor och Hamrabor. Det är som i forna Jugoslavien. Innan krig. Ligger latent. Faller byarådsordföranden ifrån så är helvete igång och över oss. Då behövs medling och FN trupper. Så säg inte att det är lugnt på landet.

Som inflyttad, bara bott här i (snart) fyrtio år, så förstår man inte problemet såklart. Vi “Stockholmare” fattar inte sådant. Att försöka hävda att man väl är mer “Edsbybo” i-så-fall än “Stockholmare” är f.ö. lönlöst. Ingen lyssnar på det örat. Synd för det är det enda öra som skulle ta folk vidare.

Men skit samma.

Men tycker jag inte att jag har gjort en dag nu? Jo det tycker jag. Finns en skapligt bra bok att läsa. Slänger man sig i säng här och nu så hinner man läsa lite innan ögonen faller igen. Just för att det är gott att så göra. Njutning. Man skall unna sig. Jodå. I alla fall om man kan. De där som piskar sig och plågar sig till guds ära är faktiskt bara fåntrattar. Livet är här och nu. Efter det kommer döden. Mörker. Ingenting, Och örnar säger farsan. Lika bra att ha det så bra som möjligt.

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.