Categories
Betraktelser & Berättelse

Första

Glömde alldeles bort den här “säsongens första“. Telefonen säger att bilden togs på “lördagen” men jag är ganska säker att det var “måndagen” för jag tror det var då vi var i Bollnäs.

Haket är som synes av det mer tvivelaktiga slaget. Men levererar mer än man tror. Semla och kaffe för tjugofem spänn. Långt billigare än bultarna vi egentligen är här för.

Nu är det här ett traditionsbrott utan dess like. Det är som att dricka julmust före den 23/12. Anledning att bli fängslad för. Men man vill ju leva vilt ibland. Krydda tillvaron. Dessutom var det gott. Semla med kardemummabröd. Det jag gillar bäst.

Man kan få korv här också. Jag är rädd att man får galna kosjukan av den korven. För billig. Antagligen gäller detsamma kaffet och semlan. Men detta försök skall inte upprepas i närtid. Som att feströka. Rätt OK ändå. Bara lite vilt och farligt. Om det händer ibland.

En familj, två barn två vuxna, fjällturister, ja kanske Järvöturister, tar sig en tunnbrödrulle innan de far hemåt mot Stockholm. Under det att halvuxna barn och mamma köper mat passar projektledarpappa på att “jobba lite” på sin laptop. Man måste hålla sig uppdaterad. Projekten skall rulla på. Han verkar viktig. Men kanske har han bara koll på familjebudgeten.

En annan gång en invandrarfamilj som kommer i en skraltig bil. Två små barn som är väldigt upprymda. Det här är fest skrattar deras ansikten när de slinker in här. Fördomsfullt tänker jag att det är det enda som pengarna räcker till. Man känner igen de sina. Föräldrar som försöker skapa fest i vardagen med de medel som finns.

Men jag kan ha fel. Har antagligen det. Men de rika sitter inte här. Punkt.

Tillvarons ok är såklart inte tungt om man nu är pensionär. Det rullar mest på. Gårdagen tog sig framåt kvällen. Måttligt. Har större förhoppningar på dagen. Som det är liksom. Det kan inte hjälpa men ÄR irriterande. Höjer blodtryck hos gubben. Men det finns medicin för sådant.

Te och ljuständning och HULK matning är morgonbestyr. Inget tungt. Ingen längre monolog innan ljusstumpen tänds. Ingen publik. Gott således.

Så här

såg Teslorna ut i en vision från 1964. Världsutställningen i New York 1964. Farsan tog bilderna och kom hem och berättade om de självkörande bilar som skulle fylla gatorna kring år 2000. Och nu är vi där. Jag får hybris (får och får !!!) och taggar Elon Musk som vilken idiot som helst för jag tycker de i design är en blandning mellan deras marsskepp och Teslan. Ångrar såklart omedelbart. Nästan innan send. Vem tror ens en sekund att en sådan person läser något från vanligt folk. Icke. Fan, fan, fan vad dum jag var tänker man… Men gjort är gjort. Ja och dum är man då. Ja och har rätt i det. Men jag kommer att göra om det. “Se mig” är starkt. Har alltid varit torsk på det.

Men min dag skall få börja här. Lite sent om sider sådär. Men ändå. En dag. En ny. Med hopp om att få saker gjorda. På hoppet kan man leva ett helt liv.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.