Categories
Betraktelser & Berättelse

Värdelös dag

Vinter på kullen igen. Men temperaturer runt tio minus är rätt bra ändå. Kanske bäst faktiskt om den ligger där omkring under vintern. Faktiskt. I alla fall om man har varmt inne. Det har man.

Fullständigt värdelös dag jobbmässigt. Alldeles för många störande händelser. Är i princip beredd att ge upp “före jul uppgifterna“. Men blir stressad av det där. Det finns så mycket kvar att göra. Helt onödig stress såklart. Man är ju en (ganska) glad pensionär. Borde inte bry sig. Pengar landar på kontot ändå. Men man bryr sig. Alltså.

Förr, under den goda tiden laddade jag upp med några goda böcker inom något nytt programmeringsområde såhär inför jul. Sen ägnade jag julledigheten till att plöja dom där. Gärna framför tv’n med penna och kollegieblock. Ja det där fanns med alltid där i soffan. Det var inga problem att kolla en film, läsa bok och fundera på samma gång. Jag älskade det där.

Nu för tiden blir jag alltså mest trött. Det får räcka men något skönlitterärt under helgerna. Avkoppling. Man åldras. Men saknar det där. Energin. Den som tillhör de unga. Avtog väl vid femtio ungefär. Fram dit – full fart. Outtröttlig.

När Windows SDK’n var som mest omfattande var det en hyllmeter med böcker. Vilken lycka när den lådan levererades. Tror det var före en jul också. Men allt det klarade man såklart inte under en jul. Tog år.

Men tror jag skall avsluta denna tämligen värdelösa dag här och nu. Sätta allt hopp till morgondagen. Fast fan trott att den blir bättre. Men facit på det har man imorgon kväll. Räcker väl så. Hoppet är ens vän. Alltid.

God natt Sverige!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.