Categories
Betraktelser & Berättelse

Tomtar och fjädrar

blue red and yellow chalk
Photo by Viktoria Goda on Pexels.com

Det tog ett tag att spara ihop till den där tv’n. Vi har titta på en liten och mycket gammal laptop (jo det laggar) sedan tidigt förra året när den gamla packade ihop. Men till jul behövs det såklart en tv. En lyx att unna sig. Nu hänger den alltså där. Det blev lite skillnad. En julklapp till oss själva.

Julhandlandet är i princip klart också. Lite småsaker kvar bara. Frid i huset alltså. Eller kunde vara. Det finns alltid en till sak att göra innan jul. Men ändå. Framförhållning utan tidigare motstycke detta år.

Meckar bil i helgen. Fixar det där som jag hoppades få hjälp med. På ett av bromsoken hade en fjäder gått av. Jag hittar en som passar skapligt och sätter dit den. Monterar tillbaks allt igen. Senare under dan letar jag en annan grej och där i en låda är en påse med bromsdetaljer. I den ligger exakt den fjäder som skall sitta där. Tänka sig. Jag sätter såklart dit den och förundras över att saker ofta dyker upp precis när de behövs. De där hade jag ingen aning om att jag hade ens. Men tomtar ni vet… hjälpsamma. Ofta.

Men det är väl så helgen går. Det fixas lite grejer här och var och vilas innan det. Att tända ett fjärde ljus glöms bort fullständigt i vårt hus.

Söndag blir lite studio. Lite rumphugget visserligen men ändå. Gör klart en låt som legat ett tag. Dyker väl upp i en streamingkanal nära dig en vacker dag. Jag har inga förhoppningar om lyssnarrekord. Saken meddelas endast på detta sätt.

Annars av julblues uppfyllt sinne och kropp. Helt enligt traditionerna. Trivs med det. Lovar gott inför en dags knappande. Den som började nu.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.