Categories
Betraktelser & Berättelse

Ofruset är bäst

Kaffe efter väl (nåja) förrättat värv. Nu hoppas jag på obruten mark föröver så att jag kan hålla uttagen kurs. Men fan trott. Redan imorgon är det annat. Heldag dessutom. Men eftermiddag och kväll idag till sitt förfogande får duga. Bättre efter jul. Oftast.

Nu kom posten

Bra timing där. Kan hämta innan jag dyker ner i mitt.

Nu hoppas jag alltså på lugn fram till sju då K skall transporteras från jobb till årlig gröt/jul-fest. Sen är man fri hela kvällen. Hoppas man. Möjligen behövs lite mat.

På kaffefronten inget nytt. Får fundera om jag ändå skall införskaffa en apparat för kaffetillverkning. Men det tar emot. Planen är att köpa något nytt där uppe istället. Då kan jag ärva den vi har där. Så länge. Innan superduper VSCP kaffeautomaten fungerar här nere. Om den nu någonsin kommer att göra det. Ingen grej man håller andan inför.

Väderstationen har i alla fall tinat fram. “Vindarna” sjunger man och ser glad ut åt det. Uppvärming måste till där. Eller vibrationer. Funderar på lösning.

Som gammal Edsbybo är man inte van det där “det går inte“. I Edsbyn är det oftast tvärt om. “Skall vi bygga Sveriges första bandyhall?“. “JA, det gör vi”. Och sådär håller det på och har alltid hållit på. Järvö har en del av det där också. Stolthet för det man har hänger med. I utbyarna så tilltar det där ännu mer. Alltså från centralortens rungande “det går inte” till utbyarnas vrålande “det går inte”. Ja och såklart “går det inte” om man aldrig försöker. Om man är så jävla rädd för att misslyckas inför de som aldrig gör något alls för att de är så rädda för just att misslyckas. Det där synsättet villa jag spränga i luften. Skicka de som inte vill förändras till… ja… någonstans… kallt. Fast gnälls såklart. Gubbgnäll. Vem fan vill höra sådant. Det finns inga gubbar som har förändrat världen. Sådant hör unga till. Jo möjligen har mer än en gubbe hjälpt till att förändra världen genom att inte så i vägen. Dö ut. Så att andra kan få komma fram. Göran Greider är ett undantag. Han behövs och han vill vi ha kvar för evigt. Må han besegra RS virus och Cancer den gode mannen. Världen skulle definitivt bli en sämre plats utan honom. Men vi andra gubbtjuvar. Inget att ha.

Reklam drösar in i inboxen. Man kan bli galen på det också. Men man behöver åtminstone inte ta skiten till återvinningen när den äntrar huset den vägen. Delete och ett flin räcker.

Men nu skall jag gå och hämta den där posten. Jo, hänga upp två julkulor på bron också. Och mata fåglarna. Pensionärssysslor. Snart har en till dag gått utan att man fått något gjort. Jäktigt att vara pensionär. Det har alla (till och med Ulf Lundell) alltid sagt. Nu konstaterar man själv. Det var lugnare förr.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.