Categories
Betraktelser & Berättelse Techstuff VSCP

Ny demo

En ny demo med VSCP över MQTT och websocket finns nu tillgänglig på https://demo.vscp.org. Som om det inte var nog med att man kan se vår elförbrukning i realtid och mer (temperaturen i vår frys) så kan man nu också se vädret här på kullen i Los, Hälsingland i realtid. Nåja alla sensorer är inte med men de som är med räcker nog ändå kan jag tycka och någon dag framöver kommer väl en till och en till och en till demo. Åtminstone kanske. Finns nämligen annat att göra också. Men på julafton kan man t.ex fundera över hur många grader det är trettio centimeter ner i backen och under all snö (där tomtar (kanske) bor) och då, ja då, kan man få reda på det genom att titta på den här nya demon.

Det framgår tydligt av sidorna att webdesign inte intresserar mig sådär väldigt mycket. Ber om ursäkt för det. Men det här är en öppen demo, det är bara börja jobba och förbättra. Enkelhet har prioriterats framför skönhet. Tar gärna emot lite snygga sidor.

I VSCP projektets wiki finns info om vilken data som finns tillgänglig på demo servern om man vill greja med den öppna datan på något sätt. Målet är att all information om hur alla olika script och hårdvarulösningar har satts upp skall finnas där. Men håll inte andan det kommer att ta ett tag att få till.

Enjoy!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.