Categories
Swedish

Helgskaparen

Städdag. Eller städförmiddag. Den går åt till det där. Det nödvändiga. Helgskaparen. Sen en massa underhåll. Sådant man måste göra. En eftermiddag i tid räknat rusar iväg som en gubbe på hal is i brant nedförsbacke av det.

Fast nu då redo för riktigt låtsasjobb. Men annat först. Laga mat. Äta mat. Rapport. Men sen. Kanske.

Ute smälter snön. Äntligen skall det väl bli lite fart på det där. Pallar inte mycket mer av vintern nu. Trött på kalla vindar och blöta skor. Men det finns hopp. Den som har hopp har något att leva för. Varje dag.

Får en ovanlig lust att skapa “musik” här på eftermiddagen mitt io allt annat. Det där som drabbar mig mer och mer sällan. Men ger inte efter. Fast det hade väl inte gjort ett dugg om jag gjort det. Givit efter alltså. Låtsas det som annat.

Men har legat i den här veckan. Fått mycket låtsasarbete gjort. Känner det i kropp och huvud. Det behövs vila. Men imorgon då. Grön IKEA soffa och jag. Fredagarna är min räddning. Det finns inget “låtsas” med det.

“Geniet” Lundell ger sig på “Håkan” i “Vardagar”. Det gnälls något alldeles förskräckligt nerifrån ensamheten i Skåne. På sann äldre gubbe på väg utför nivå såklart. Kan bäst. Eller kunde bäst. Längst k*k. Ändå måste man väl läsa det där. Men Kjells bok först. Den ligger och väntar. Hoppas på några sanningar därifrån. Men en till gubbe som bräker såklart det också. Vi är många gubbar som alla borde hålla käften så att yngre kan få utrymme. Men både genierna och vanliga, som jag då, försvinner av sig själv snart genom att gå ur tiden. Fast hålla käften ett tag innan det händer kanske vore smakligt. Om man nu kunde. “Genierna” verkar inte heller kunna. Men slutar dom slutar jag. Lovar.

Hela elektronikbranchen har gått crazy med webinarier. Ville jag så skulle jag kunna sitta dagarna långa och titta på webinarier. Värt är NXP. Dom är mer som ett TV producerande bolag än en ic-tillverkare. Fast en del måste jag såklart titta på. En CHIPS genomgång bland annat. Men herregud vad mycket gäsp det var. Maximering av antalet talare dessutom. Inte en enda av dem sa något vettigt därtill. Luft. Luft. Luft och några buzzwords om världsdominans däremellan. Men man får väl ändå hoppas. Kanske blir det frälsaren inom IoT. Jag tveksam. Men har antagligen fel. Världen är ändå ännu galnare.

Kommer ni ihåg ADB. Hur trött man blev på det. Sen blev det IT. Ja herrejävlar, hur mycket skitsnack har det inte varit kring det. Nu IoT och AI. Alla satsningar rör sig runt det. Elektroniktidningarna handlar bara om batterier och bilar. Orkar inte räkna “IoT” och “AI” såklart. Luftigt är bara förnamnet. Fast mest av det där kommer från Vinnova. Som om buzzwords berättigar en existens. Lägg ner skiten.

Japp, jag är en gammal gubbe som gnäller. Till skillnad från Ulf och Kjell så är gnället dock helt gratis. Sug på den.

Järvsö är ett märkligt ställe. Men också fascinerande. Det finns en jäkla framåtanda där. En stor känsla för bygden hos nästan alla. Det händer saker. Man står bakom varandra. Men ibland pekar kompassen fel. När det här att stå bakom varandra blir till grabbars ryggdunkande och hamnar över allt annat. Snälla Järvsö plocka fram den moraliska kompassen ur lådorna igen. Många där som tyvärr verkar ha tappat den. Backa-Jan i sin himmel blir säkert sur på mig nu. Han älskade sitt Järvsö. Men en moralisk kompass, det tror jag han hade och den var servad och installerad de flesta dagar.

Oj vad saknaden efter Janne kom över mig nu… Ett år sedan snart nu sedan han for iväg till platser jag inte har tillträde till. Men jag skall lyssna lite extra och njuta lite mer än vanligt av koltrastsång och barfotalunchen i solen i år till hans ära.

Men dags att värma ärtsoppa. Krävs ingen kulinarisk skicklighet för det. Den har K stått för. Antagligen lyckas jag bränna anrättningen eller bidra med något annat smaknedsättande. “Det skall gå fort” är mitt måtto när det gäller matlagning. Rimmar väldigt illa med “smaklig måltid” tyvärr. Även om blinda kockar som jag också då ibland faktiskt får till kulinariska mästerverk, de som oftast då tillkommer mer av ren tur än av skicklighetens fiffiga fingrar. Men funderar på att löpa kockmössa. Tror nämligen att det kan hjälpa…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.