Categories
Betraktelser & Berättelse programming Techstuff

1000+

Några tusen #ifdef … är väl också ett låtsasjobb. Tar längre tid att få till än man tror. I alla fall om de skall fylla det tänkta syftet.

WIN32” skriver man då fortfarande. Minns på dagen när jag skrev min första “WIN32“. En ny skön 32-bitars värld var på ingående. Microsoft trummade in migrationsvägen. Inte kunde man väl ana då att det skulle bli en 64-bitars värld snabbare än snabbt efter det. Tydligen inte folket på Microsoft heller. “WIN32” hänger kvar som en kvarnsten och ett minnesmärke över en svunnen tid om alla Windows programmerares hals. Vi borde kanske alla skämmas lite för den bristen på framsyn som aldrig såg “WIN64” komma då. Alltså vi som var med när “WIN32” andades framtid.

Roligt är också att se att Microsoft folk sitter och portar Linux lib. till Windows för fulla muggar. Att koda saker som går på båda plattformarna har blivit mycket lättare än det var för tjugo år sedan när vi startade VSCP projektet. Ja Linux snurrar ju till och med på Windows så det går att köra applikationer rakt av också. Men jag menar native kompilerat alltså. Fortfarande tar det mycket tid. Men överkomligt. Definitivt. VSCP utvecklades för Windows från början. Men portases till Linux. Men såg inget behov av Windows efter ett tag. För mycket jobb. Släppte det. Ja och så nu tillbaks igen då. Efter att ha kodat om rubbet. Jodå.

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: