Categories
Betraktelser & Berättelse

Man får tugga i sig

Minus arton. Man får tugga i sig. Ja och tuggar det gör man ju gärna. Och så i sig. Annars måste man. Eller flytta söderut. Inte många som flyttar söderut i dessa tider.

Men Hulken jobbar på. Har varit med om betydligt värre såklart. Det är ingen kris. Inte ens nära. Normal vinter bara. Vi har bara glömt hur det vi kallade “normalt” betedde sig när det gäller vinterdagar. Men sanning är att “normal” existerar inte och har aldrig existerat. Inte i ett endaste sammanhang. Jodu. Hävdar du att nu är “normal” så ljuger du såklart och blir lite scary och oinsiktsfull sådär.

Här rullar de hjul som bär åt något håll. Uppför, neråt, framåt, bakåt. Ingen aning. Låtsasjobbar på bara. För freden. I mitt eget huvud. För att jag måste.

N och K har vandrat iväg till sitt. Påpälsade. Rysslook. Själv tänker jag följa efter om några timmar. Budgethandla inför helgen. Hem igen till knappandet så fort det går. Budget därför att än återstår tid innan lön. 263 dagar kvar.

Ni som följer bloggen vet vad jag tycker om vinter. Bläh liksom. Januari och februari – dubbelbläh och rent utav trippelblä. Men tiden går. Det tar sig. Vasaloppssöndag – och vändningen – närmar sig. Men Mycket vinter kvar efter det också. Segvåren. Låtsasjobb är den räddning som finns att tillgå. In i koden bara. Dyk ner så långt det bara går. Stanna där tills det blir sommar och fil och mackor som serveras ute. Jodå, jordgubbar med. Andra tider. obläh.

En stor missräkning i år är att kaminen inte kom på plats i år heller. Pengarna räckte helt enkelt till det sista steget. (Prov/Dyr)tryckning. Men nästa år – då jävlar. Bara det steget kvar nu. Skulle ha suttit fint med den där värmekällan här på låtsaskontoret nu under kalla dagar. EN riktig följetong har det varit. Svår att få hela vägen till avslut. Men jag viskar “tålamod hehehedman”. Det hjälper “så där”.

Men tror jag blivit förälskad i QT. Helt underbart. Riktigt roligt att jobba med också. Norrmän och Tyskar har fått till det bra. Jo finnar med numera också tror jag. Hade varit ännu roligare om inte projektet var så pass stort och är ett skriv om och gör rätt projekt.. Det handlar om många månaders låtsasarbete. Kanske ett år. “tålamod hehehedman“.

Men kan rekommendera för den som vill sätta igång med något projekt. C/C++. Python. Android. No problemas. Smidigare blir det nog inte.

Var är alla semlor någonstans försten? Har hittills bara sett på bild. Fettisdagen närmar sig dessutom. Nästa tisdag infaller denna högtidsdag, den största av dem alla. Troligen. Fast tydligen går det att överleva både utan semlor och whisky. Nya erfarenheter båda två. Tänker inte leva utan nästa år. Om jag säger så. Om man lever. Antar att man inte bryr sig om man inte gör det. Men vem fan vet.

Men kod skriver sig inte själv. Inte låtsaskod heller. Så dags att kasta sig in i det där glittrigt sega. Kompetensutveckling skulle man väl kunna kalla alla dager av utveckling. För vad är en annan fråga. Man är redan utgången. Men det är mer en fråga om siffror än om kapacitet. Men böjer mig för det synsättet. Världen tillhör de unga. Tycker det är helt rätt att det skall vara så. Vi gamla (även ocoola) får lura i skuggorna. Att vi faktiskt fungerar ungefär som förr behöver vi ju inte tala om för någon. Vår hemlighet. Jodå.

ps Diagrammet ovan. Kallmorgon och trepersonersmorgonduschande. Tufft för vilken varmvattenberedare som helst. Alltså så också för vår modifierade VSCP styrda. Vred åt vänster mot rött gäller. ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.