Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaffe med Monica

Sitter och väntar på kaffe. Annars försöker jag vara logisk. Går sådär. Kaffe hjälper eventuellt.

Ute minus tio. Ett lager kall, lätt, fluffig pudersnö täcker den tunga snön. Det är så skidåkardrömmar skapas. Swish, swish, swish och en kaffe på det.

Men själv sitter jag alltså inne. Vägrar gå ut. Men måste visst senare. Som ovillig. Laddat batteri så att därför avsedd bil kan rulla igen. Skjutsning. Men lång stund skall det inte bli ute i det bistra. Nope.

Bytte en sträng som gått av på den akustiska igår. Laddade dessutom ner några tabbar till några mästerverk man kan förstöra. Måste träna till den kommande turne’n såklart. Hur skall det annars gå? Fingertoppsvalkar erfordras. Borde alla ha. Utmärkt att trumma på bordsskivor med om man aldrig lär sig spela gitarr.

Borde såklart byta alla strängar på den akustiska. Hela huset är ju fullt av strängar från förr. Inte för att jag blir en bättre gitarrist och det därmed låter bättre. Nej mest bara för att det är sådant gitarister gör med viktig min inklistrad på fejjan. Man kan komma nära det där “riktiga” alltså. Ja så nära man kommer.

E, G#, C#m och A. Jodå. Om och om igen. Kan det finnas någon lycka i det?

Men allt bra här på kullen. I alla fall inbillar jag mig det. Oxdragarveckor är detsamma som låtsasarbetsveckor. Man kan doppa själen i sina projekt och bara stiga upp för mat och sömn. “Klar” finns där borta någonstans som en diffus målgång. Jag är alltid sisten dit så alla “hurrarna” har gått hem när jag når dit. Men det finns inget att gråta över. Bara nya lopp att köra.

Men kaffe klart. Skall nu hällas i gammal ocool gubbes gap. Lite musik troligen också. Men den senare hälles lämpligen i öronen. Kommer precis på att jag missat Monica Törnells livekonsert. Blirr’s gamla fickvän. Jodå jag fick rå om henne en helg jag med i Orsa. Men vi var såklart några stycken. Låtskrivarhelg. Proffsen och så jag. Förvånad över att platsa. Konserten bör finnas här (2:42) förresten. Går att se också live på Hälsingland Live‘s Facebooksida (https://www.bollnas.se/index.php/88-aktuellt/3980-halsingland-live-hittar-hem).

Ja kaffe alltså.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.