Categories
Betraktelser & Berättelse

Det nya

Det är en synnerligen vacker vinterdag där ute. Femton minus. Klart som att titta in i en välputsat kristallkula som är fylld med hela universum strax innan Big bang. Man vill fotografera världen. Bevara. Försöker. Blir besviken. Mobilkameror! Bah! Den nya tidens Instamatic skräp. Ger upp.

Yngste sonen har inhandlat en 3D skrivare. Resin tekniken. Otroliga resultat. UV härdande. En LCD skärm med UV ljus som “ritar” varje lager. Har stått på mina listor också på under många år men av naturliga skäl långt, långt, långt ner på densamma. Får kanske låna för utskrifter någon gång om jag håller mig på den snälla kanten.

Man kan alltså i princip skiva ut sina egna löständer nu då alltså. Eller andra nödvändiga proteser. Bra, nu när man träder in i den på allvar seniora världen.

Kallt ute alltså. Man får hålla sig inne. Skickar istället ut K. Hon får minsann inte hålla sig inne hon heller. Orättvis är världen. Man bör skämmas. Men medans lill-katten går och lägger sig så vandrar jag i alla fall ned till låtsaskontor. Det finns en värld att förändra. Men den är tung att ensam bära på sina axlar.

Människor träffar jag inga. Det är väl också som det skall vara. Jag har försakat dem allt för länge. Man får mer gjort så. Men tyvärr så har jag också alltid gillat människor. Behövt se och interagera med dom. En annan skada. Hade nog varit bäst om det solitära fått regera självständigt.

Men man gör sina val. Får stå för dom.

Mildare väder på ingång. Man tackar för det. Det är en tuff tid utan äkta kyliga perioder nu. Varje krona skall vändas på minst tre fyra varv innan den skickas vidare som utbytessymbol med hopp om en bit limpa i utbyte. Prioriteringar. Hoppet står till 265 dagar kvar.

Billigt te denna morgon igen. Det som fallit på min lott att, liksom ett avlopp, göra slut på. Smakar mest tvål. Men bortser man från detta faktum, eller om man har Covid-19 och har tappat smaksinnet, så går det i. Vattnet som är kontaminerat med det tvålsmakande tepulvret är i alla fall varmt.

Men nu, musik. Själens smörjmedel. Sen tror jag att jag skall knappa en liten stund.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.