Categories
Betraktelser & Berättelse Techstuff VSCP

Oinspirerat

Eftermiddag och kväll utan större inspiration. Oinspirerat alltså. Ändå är mitt låtsasjobb rätt spännande. I alla fall just nu. Men jag lyckas inte riktigt kasta mig ner i den där eleganta och sköna och underbara koncentrationen som behövs och som jag vill leva i. Men accepterar. Ibland är det sådär. Det brukar ge sig. Går inte att tvinga fram. Lite händer det ju i alla fall på ren vilja. Den har i alla fall hittills aldrig lämnat mig.

Jag fick för mig en gång för länge sedan när jag satt där och hade tråkigt (tror det var på biblioteket i Ljusdal) att jag skulle göra drivare konfigurerbara “on the fly”. Jag hade redan något som heter HLO, High Level Objects, som en typ av event i VSCP. Dom här eventen kan innehålla text, xml, json eller annat och objekten kan vara krypterade med AES128/192/256. Ingen konst där såklart att skapa ett kommandoprotokoll och det är alltså det jag håller på med. Starta och stoppa drivaren går såklart, men också läsa och skriva konfigureringsparametrar och ladda/spara till disk. Allt numera då över MQTT, det sista antagligen för mina synders skull. Behöver jag trycka på att jag inte tror på straff från högre makter. Men rubba jämvikten så skall du få se på fan. Vips så är du som en slangbella tillbaks till något utgångsläge igen antingen du önskar dig det eller inte.

Men jag vill komma en bit i det där innan jag fortsätter och porta VSCP drivare till det nya drivar API som introducerades i förra versionen av VSCP. Men detta tar då alltså en massa tid. Inget ovanligt alls med det. Men man hade hoppats på djup koncentration som hjälp där så att det blev full fart på utvecklandet, men den är alltså definitivt inte med i den här matchen. Snigelsköldpaddans dans handlar det mer om. Tur att den där sköldpaddan är envis. Eller inte…

Med nyårslediga dagar framför sig så finns det tid att hitta den där inspirationen. Grön IKEA soffa och promenader. Eller bara grön IKEA soffa. Knappast bara promenader. Ännu finns det visst bondkakor kvar dessutom. Som ersättare för promenader. Ät en fyra, fem sex och man glömmer allt om uppfriskande vandringar och somnar sött i grön IKEA soffa. Upprörs du över särskrivningar (IKEA soffa). Ja då kan du gå någonstans och bajsa på dig. Det finns viktigare saker man kan bli upprörd över käre du. Jo, faktiskt.

Slut för idag – ….

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.