Categories
Swedish

Lögardagen

stainless steel close wrench on spanner
Photo by Pixabay on Pexels.com

Mecka bil hela dan. Det blir inte så mycket mer. HATAR det. Kallt. Blött. Varför gjorde jag inte detta i somras? Jo för jag visste inte att det behövdes då. Såklart. Som det alltid är.

Men kväller nu. Får fortsätta imorgon.

Liv levs. N bakar hemsysterkaka. Det bästa jag vet. Historien är denna. Min mamma blev sjuk. Var på vilohem. På den tiden kunde män inte klara sig själva så vi hade en hemsamarit till hjälp hemma under en tid, en “hemsyster”. Hon införde hemsysterkakan i det hedmanska hushållet. Alltså “Hemsysterkaka”. Andra kallar den kärleksrutor och allt möjligt annat. Men för mig alltså alltid “hemsysterkaka”. Jag här i huset är det ingen som kallar den något annat såklart. Bra namn sprider sig och fastnar. Som ett monument över att män inte kunde klara sig en vecka själva kan den vara. Lite skamligt kan man tycka belyst med dagens ljus.

Men man får blåbärspaj idag också. Det är ingen hejd på godsakerna som serveras här i huset idag alltså. Tror faktiskt det ligger en chokladkaka någonstans också och väntar. Jamen vad finns att klaga på?

Liksom.

Men nu då alltså. Tänker inte göra så mycket mer denna lördag. Kanske är jag rent av värd det.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.