Categories
Visdomsord

Japp

“Only a few know, how much one must know to know how little one knows.”

Werner Heisenberg (1901 – 1976)

2 replies on “Japp”

Tänk att alla citat redan är tagna. Precis som du undervisade jag tonåringar ett tag och har haft förmånen att jobba med flera. Under sin utveckling passerar de ett stadium där de tror att de kan allt om något. Nästa steg är att inse att så inte är fallet. De smarta inser att det är en positiv insikt.

Ja exakt så. Tur är att utbildning också ger det där självförtroendet så att man vet att man (högst troligen) kan hämta in den där kunskapen som behövs. Själva poängen med utbildning är inte kunskap utan att erhålla förmågan och självförtroendet att hämta in den.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.