Categories
Betraktelser & Berättelse

Snö

Det snöar och blåser här idag. Inga stormvindar och inget supersnöväder men tillräckligt för att man skall frysa ännu mer än man vanligtvis fryser. Man shuntar upp. Tar hjälp av hjälpkamin. Gör åkarbrasor. Det blir lite bättre. Snälla vår och sommar, kom hit fort och rädda mig.

Mycket snö är det ju inte, Men tillräckligt för de som vill ställa sig på laggarna. Imorgon skall det iof bli +5 (värmepumpen ute på Atlanten gör sitt jobb) men den snö som är kvar nu är sådär hårdpackad att lite varmväder inte gör någon större åverkan på den. Däremot lär det väl återigen bli halt och jävligt. Vi har en riktig halkvinter i år här. Men i år har vi fått god hjälp att bekämpa den av den stora gula traktorn.

Frökatalogerna och fröutskicken väller in nu. Man blir sugen på att stoppa ner fingar i jorden. Se liv gro. Men får nog hålla sig lite till. Men i slutet av februari kan man nog sätta lite tagetes och lite tomater. Stödlysa lite. Köra på sen i mars. Härliga tider.

För att vara inne i årets värsta lågperiod (januari + februari) så går det ganska bra ändå. Man får fokusera på annat och försöka överleva. Låtsasjobb är som vanligt en god hjälp när det gäller att förtränga verkligheten. Använder därför mycket av tiden på sådant. Som vanligt.

Vem var det som uppfann kalldraget?

Borde skjutits där och då.

Jodå, stora fönster ger kalldrag. Förr fanns ett element här på låtsaskontoret som sträckte sig under alla fönster (10 meter, ?ediga grejer). Men det rostade sönder så jag fick byta ut det mot ett mindre. En av de väntande investeringarna är definitivt att få till ett längre element igen. Men den kön är lång såklart. Det får alltså vänta.

Kompis funderar på att åka Orientexpressen. Det tycker jag han gör helt rätt i. Jag är fortfarande kapabel att känna glädje för någon annan alltså. Färvånar mig.

Min matklocka ringer likt Skalmans för att ropa ut att det är dags för lunch. Ja varför inte. Frågan är bara vad man skall äta idag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.