Categories
Betraktelser & Berättelse

Såja…

Så sitter man här igen. Duschad. Morgonäten. Hulk och fågelmatsfylld. Tvätthämtad och tvätthängd. Osv. Osv, Osv. Med ljuset tänt. Dator på. Ja den snurrar ju alltid. Men här. NU. Glad över en ny dag. En ny morgon.

Sover lite längre. Tjugo minuter. Kunde ha sovit tre timmar till. Trött. Gammeln. Kanske. Men kommer i alla fall upp. Än så länge. Jorden snurrar dessutom fortfarande verkar det som. Fåglar finns i världen. K finns i världen. Resten är osäkert. De är de levande varelser jag ser idag. Jo N. med antar jag. En stund. Han har sin värld. Är mest i den. Liksom jag i min.

K reser till Ljusdal. Gör det vid en tid när gamla ocoola gubbar som mest får upp bara ett öga. Därav “försovningen”. Det är där någonstans jag sätter alarmet på klockan. Känner att det kan gå hur som helst annars. Orkar bara välja en redan inställd tid. 7:20. Alarm används normalt inte i min vardag annars. Jag brukar på gubbars vis vakna ändå ungefär vid samma tid. En lyx man unnar sig.

Men man sätter väl igång. Med det man gör. Låtsasarbete får dagar att gå. Klockor att ticka timmar. Nästan som riktigt arbete är det. Men bättre än annat. Om man frågar mig. Sämre om man frågar andra. Det får vara hur och vad det vill. Ja Winnerbäck är ju inne på det där också. Fast då är det DU. Ja och det har han ju rätt i. Man har rätt att vara vem och vad man vill. Faktiskt.

Godmorgon.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: