Categories
Betraktelser & Berättelse

Jobbigast

Det jobbigast med “nya” grejer är att man måste flytta efter de gamla grejerna neråt. Alltså blir det tre eller fyra datorer man får greja med innan allt sätter sig igen.

DDR4 har vi inte kommit till här i huset. DDR3 är det som gäller. Ja, nu när DDR2’orna åker iväg. Nåja, nästan. Blir nog kvar i någon maskin ett tag till. Jo jag vet. Det är rätt illa. Men de gör fortfarande sitt jobb de där maskinerna. Ja och så kan de ta IDE diskar…

Upplevelsen på min låtsasarbetsdator kvarstår hur som helt. Jag har aldrig haft en dator som varit så responsiv som den här är just nu. Oftast tycker jag man inte märker av en uppgradering så mycket men den här gången märktes det verkligen ordentligt. Men de flesta skulle väl klassa också den här uppgraderingen som “gamla grejer”. Men jag är alltså mycket nöjd.

Det finns faktiskt en stor fördel att vara utvecklare och inte sitta på det senaste. Man får skärpa sig lite extra för att få det man kodar responsivt. Ja och går det snabbt och smidigt på lite äldre hårdvara så går det snabbt och smidigt på nyare grejer. Just det kan iof bli ett problem det också. Någon gång har jag råkat ut för det. Vanligare var det såklart på den tid då det fanns turboknappar.

Lägger man till ett snabbt bredband till det där så är det lite jackpott just nu här på låtsaskontoret.

Jodå!

Liksom..

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.