Categories
Betraktelser & Berättelse

Slutet

Torsdag kväll. En vecka har liksom gått. Jo, det är en fredag kvar också säger du. Men här har K ledigt på fredagar. Veckan sätts alltså efter hennes agenda. Den slutar på torsdagen. Punkt. Jo, vissa av oss försöker smyglåtsasarbeta ändå på fredagarna. Men ofta utan den där riktiga framgången.

Imorgon hälsocentral och CRP. Bara varannan vecka nu. Men några månader till för säkerhets skull. Man hoppas på <5 såklart.

Nya glasögon är på väg. De är visserligen de billigaste jag lyckas få tag på, men med ny styrka. Inledande grå starr möts tydligen med starkare glasögon. Jag läser om en kvinna som under ett drygt år går från -2 til -17, med flera glasögonbyten under den tiden för att kunna jobba, innan hon opereras eftersom starkare glasögon inte går att uppbringa. Man förvånas. Gapar. För mig har mycket av synen försvunnit sedan midsommar. Kan t.ex. inte läsa text på tv, känna igen ansikten om de är någon meter ifrån mig osv. Men det är inget konstigt med det enligt optiker och ögonläkare. “Det är bara lite grå starr”. Att det händer så snabbt oroar bara mig. Jag som är enögd redan innan.

Fan, nu pratar jag krämpor igen. Tänkte hålla mig från det…

Höstkänning är det hur som helst. Riktigt ordentligt till och med. Man VILL stanna inne. Gör det. Men för de arbetsamma är det en bra tid. Japp, för låtsasarbetande också. Såklart.

Nä nu så, nu får det vara för idag. Tyar inte mer helt enkelt. Ny dag imorgon. Hoppas man.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: