Categories
Swedish

Fram till jul

Det är okoncentrerat. Svårligen så. Till slut får jag åka ner och köpa en Vic’s Blå. Ibland hjälper det. Ibland inte. Men vad skall man annars med donationer till.

Världen är så stor idag. När det är så så blir jag liten som en myra per automatik. Kommer bort. Som om jag inte alltid varit borta.  Egentligen. Men om jag nu sådana här dagar befinner mig långt bort från solen så är jag den andra dagar. Nej, inte på andras bekostnad. De dagarna finns bara jag. Ingen annan. Man kan alltså kosta på sig det där. Att låta solen fylla upp ens inre och bli ett med den som är “jag”. Ingen annan blir skadad.

Fast inte idag alltså.

Jag städar. Jodå, det går. Automatiken tar tag i sådant där. Själv följer jag med och funderar på annat. Inte en tanke är säkert speciellt banbrytande. Men det tänks i alla fall. Alla kan inte ens hävda att det görs det.

Robotdammsugaren får göra jobbet här nere. Oftast kör den fast och gör den inte det så åker den åt fel håll. De smutsiga partierna blir kvar. Men oftare är det en sladd som den trasslar in sig i. Sen är det hela över. Det är inte lätt att vara robotdammsugare på ett låtsaskontor nämligen.

Ute blåser det. Fast inte mer än att det är lagom. Ruskar om världen. Träden har fortfarande löv också här. Fast nog singlar det ner ett och annat gult blad ner mot marken. Om fjorton dar ligger allt på backen. Ett naturens nedskräperi. Man kan snacka resursslöseri. Energislöseri.  Träden står kvar där kala och dystra snart. Oftast kommer det första snöfallet då också. Ja åtminstone om man lägger på en vecka. Femtonde oktober. Snöfall. Nästan alltid. Fy fan för vinter.

Fast fram till jul och nyår brukar jag klara mig. Sen lider jag på gränsen mot döden tills ljuset återvänder. Då återvänder jag som Lazarus. Utan applåder i mitt fall dock. Ingen bryr sig. Jo jag.

Men nu så skall jag leta längst där inne i mina mörkaste vrår efter den saknade inspirationen. Eller var det koncentrationen? Kraften att dyka ner i problemställningarna finns där någonstans hur som helst. Gömmer sig. Slöar.  Som ett magiskt piller som hjälper mot allt är den den där förmågan.  Hittar jag den blir jag lycklig. Kanske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.