Änglar finns dom?

Janne P.

Jag är ingen religiös person. Men ändock, jag tror definitivt på änglar. Det är något mycket ologiskt med det där. Änglar är väl ändå religiös tydlig symbolik. Men faktum kvarstår, ibland dyker de upp änglar på min förstutrapp här på kullen. Man tror på det man ser. Måste ju det. Kanske är man galen. Många anser såklart det redan. Men må så vara.

Jag har inte gjort ett endaste minsta dugg för att förtjäna besök de här änglarna. Det är underligt. Nej, inte är de för många heller. Definitivt står det fler smådjävlar och knackar på dörren utanför vårt hus. Högvis. Men fler än en är de, änglarna Japp. Definitivt. Och återkommer gör de.

Som i fredags. Janne P. från Järvsö knacka på. Ett täcknamn såklart. En uppdiktad identitet. Egentligen kommer han såklart från en annan galax. Det är jag ganska säker på. En som ligger långt långt långt bort från Vintergatan. En värld där man är snäll bara föra att man kan vara det. Så där ovanligt underligt snäll ni vet, och utan att vänta sig något i retur.

Jodå han har stått här förut. Medfört gåvor. Semlor, Vics Blå, Whisky. Han känner alla mina laster och eldar under dem.  Ett tag tänkte jag på den onde man fick berättat för sig om på barndomens söndagsskola. Han som ville kasta ner en i fördärvet. Som ville att man skulle gå ner sig i sina laster. Men så är det inte med Janne P.  Det finns ett annat ljus över den här ängeln. Det är inte missbruk han befrämjar. Det är njutningen som uppmuntras just när den behövs. Alltså en stor och viktig skillnad finns där. Får du ingen semla och står där utanför konditoriet med snålsafterna rinnande och en ängel kommer och ger dig en så… ja…. nog måste det väl vara godhet. Ja och så är det med Janne P.

Fast nog hade det räckt om man kom tomhänt såklart. Han lyser upp det här huset. Han vill ha en kaffe med mjölk. Det är det enda. Han är på inga sätt en krävande person. Ja ängel. Sen drar han snart vidare igen. Så gör han också den här gången.  Månne har han fler som mig att besöka. Fler som skall muntras upp. Lyftas så de ser att det goda finns.

När han går ser jag ringen på hans finger. Den är ny. Jag får höra att Kim och han är förlovade nu. Det finns inget par i världen jag önskar en större lycka. Stjärnfall i natten över dem och deras kärlek.

Men borta är han. Igen. En bil som startar och far iväg. Änglar åker Japanskt noterar jag.  Jag skall byta en kran.  Den har drippat och droppat alldeles för länge där på toaletten. Jag tar en Vics Blå. Det är månader sedan nu. Den exploderar i munnen. Härligt.  På bordet i rummet står en god single malt. Dagens gåvor. Senare, när kranen sitter där den skall och droppandet upphört, skall jag hälla upp ett glas av den och  höja glaset dit, uppåt åt det håll där änglar bor. Tack än en gång. Karma, jag hoppas den verkar denna natt. Jag kan bara känna tacksamhet och glädje över detta besök.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.