Categories
Betraktelser & Berättelse Musik Swedish

Losers

dubbel-not_17-526114145

Om man tänker så här. Jag får ~ sjuhundra SEK för 20K spelningar på Spotify. Jag ligger väl där längst nere någonstans när det gäller spelade låtar. Tänk nu hur många det finns på min nivå och hur många det finns på nivån ovanför dvs mellan mig och de vi kallar stjärnor och så kallade etablerade artister. Alltså dom som lever på sin musik. Gick den här bunten ihop så skulle helt plötsligt dom här individuellt sett små pengarna kunna representera en rejäl maktfaktor på en marknad där mellanhänder plockar åt sig mer och mer av intäkterna och färre och färre kan leva på sin musik. Borde ju vara bra kan man tycka. Men det skulle ju betyda att musiker kunde samarbete såklart och där faller det platt. Tråkigt det! Musiker är som bönder. Losers (no pun intended) dom flesta därför att man bara ser till sitt och glömmer det som är bra för sig själv i den kalkylen. Sorry!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.