Categories
Betraktelser & Berättelse

Papper

Joho ja. Papper idag. Papper imorgon. Ja papper antagligen resten av veckan.  Man kan pyssla med roligare saker. Men det funkar. Eller måste fungera. Debet och kredit och dubbel Italiensk bokföring.

Ute sommar. Ja tamefan om det faktiskt inte är meteorologisk sommar också här uppe redan. Man får hurra. Jubla. Ja och skrika hallå och hej av ren skär glädje. Fast man skulle ju vilja vara där ute såklart.  Lunchen blir ett andningshål. Tidning, fil och macka i trädgården. Jag lever på det fram till september. På luncherna och filen. Det räcker. Ja det blir över också. Är sommar. Sparkapital.

Väntar på Svalorna och vår egen Sädesärla. De brukar komma runt den femtonde och i år trodde man nog de skulle komma tidigare. Men skall man flyga ända från Afrika och över Sahara så kan det såklart gott få ta tid på sig. Men längtas efter dem båda. Nöjer mig med underbar Koltrastsång så länge. Men sommar är också Svalor med sin tvitt, tvitt och sin luftakrobatik  och skönt vippande Sädesärlor i trädgården.

Jag skriver naturligtvis det här bara för att få fy från pappren. Det kan jag nu inte längre. Idag finns det alltid ett papper som kan läggas på ett annat papper. Stenar, staplingen av dem, får vänta några dagar.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.