Categories
Betraktelser & Berättelse

“datan”

Det är underligt. Det är bara kanske tolv trappsteg ner och tolv trappsteg upp från källaren när jag hämtar tvätten och hänger upp den. Men på den där lilla (o)turen rinner all energi ur mig. Nu sitter jag alltså här och funderar om jag inte skall lägga mig helt enkelt. Läsa, drömma, sova och sen vakna pigg och, nåja, alert imorgon tidigt.

Men jag har inte bestämt mig ännu. Det är ingen brådska.

Jodå. Det är pollen såklart egentligen. Men tankekraft hjälper en bit. Alltså att tänka bort det som stör och bråkar med en.

Björkarna kommer faktiskt. Det är nog den tidigaste “björkbladningen” jag har varit med om här uppe. Man tackar och tar emot.

Får man hitta på ord hur som helst förresten. En del tycker nog inte det. Speciellt inte de där människorna som står still vid rött klockan fyra på morgonen vid en tom korsning där inga andra bilar syns till. Har man sett det, och det har väl de flesta av oss, vet man att mänskligheten kommer sannolikt förslavas under AI.ja, om vi förslavas av ett gäng reläer så lär mer sofistikerad teknik vara en enkel match.

AI förresten. Beslutsstöden. När ADB kom – ja IT hette så innan det var uttjatat och bytte förkortning –  så skylldes nästan alla fel på “datan”.  Ja och det gick inte att rätta då eftersom det var “datans” fel. Snart ser vi samma sak i en AI-värld. Jag är helt säker på det. Den och den AI processen kommer fram till något och det kan man ju inte ändra på eftersom vi inte är lika smarta så att vi förstår. Ja och att som undanflykt eller slöhet använda det där som ursäkt är väl en sak, så var det ju med ADB-vitrockarna, det var såklart jobbigt att ändra saker. Men att köpa de där argumenten, som många gjorde då, majoriteten rent utav, det är otäckt. Jävligt otäckt.

Japp, skall nog gå och lägga mig. Kanske åtminstone eller snarare troligen.

Vem vet. Liksom.

En vän är iväg och lyssnar på Metallica. Hmmmm… Det blir man ju lite avis på.  Har inte upplevt dem live. Ännu. Är nog den bästa musik jag vet just för tillfället. Även om jag både gillar och lyssnar på mycket annat. Men när jag behöver energi och det flyter så återvänder jag alltid till Metallica.

Men nästa gång.

Kanske.

5G sägs vara IOT frälsaren. 2G lägger man ner, vissa också 3G. Där är ackilleshälen. IOT grejer skall leva länge. Många i alla fall. Där fungerar det inte med korta livscykler. Vi måste i alla fall prata 40 år. Kanske 50. men det är klart skall man byta några biljoner enheter vart tjugonde år pga av teknikutvecklingen så driver et väl ekonomin. Fast galet är det. Hur som helst blir det väl inte ett transport utan flera.

Eller något…

Liksom…

Nu skall jag gå och lägga mig.

Upp.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.