Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Gamla gubbar gnäller bara.

ga_148889106

Det fanns en tid när man var stolt över att leva i Sverige. När höga herrar vågade ryta ifrån mot andra höga herrar eftersom det var rätt grej att göra utan tanke på om det var taktiskt eller inte. En tid när utjämnadet av klyftorna i samhället var ett prioriterat mål. Jag åkte utomlands och var stolt över det vi åstadkom i mitt land. Vänner där ute var nyfikna på det vi gjorde. Imponerade ibland. Vi brydde oss om folk så långt bort som Sydafrika, Chile och i Vietnam. Verkligen brydde oss.

Idag är det bara yta och taktik som gäller. I allt. Partierna byter gärna ideologi om det innebär fler väljare. Det är bara sitt eget jobb och sin position som alla värnar om. Ideologier betraktas bara som trams. Samhällsklyftorna bara ökar. Man får väl skylla sig själv om man föds i fel område eller av fel föräldrar. Världen utanför den kan också få skylla sig själv. I alla fall om man inte handlar varor från oss. Vi är ju så jävla bra så ingen kommer i närheten av vår upphöjdhet ens.

Radioprataren på den lokala radiokanalen. Den store författaren. HON med stort H. Plockar in sina kompisar. Ger sina kompisar en rejäl chans. Passar på nu när man besitter makt. Precis som alla andra gör. Snackar lite om feminism för att få lite djup. Yta. Snack. På låtsas och utan heder sker det alltihop.

Företagarna, Hon/han som kan prata är störst. Skrapar man lite på ytan så finns det ingenting. Man kan till och med göra karriär som programmerare utan att egentligen koda en enda rad kod bara man pratar och kan alla buzzword. Säkert är det samma sak med andra sysselsättningar. Prat om att du kan så går det jävligt bra.

Dom unga har varken bostäder eller jobb. Dom som är vår framtid. Dom överlämnar vi till jobbcoacher och andra pajaser som inte har någon aning om livets väsentligheter. Pratare en masse. Lär dom att man skiter i andra och tänker bara på sig själv. Har du inga kompisar som kan lyfta upp dig så är det kört. Då kan du skita i allt det här på en gång. Helst skall du ha en morsa och farsa som kan hjälpa till också. Lägg dig ner och dö eller låt din dator trösta dig för du är inte värd ett skit.

Se där. Nu kom gammelgubben fram i mig riktigt. Det är bara skit med allt är slutsatsen på gamla gubbars vis. Sånt där man får ge uttryck för som gammal gubbe… 😉

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.