Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Missbruk

Semla

Det skulle inte bli någon semla idag. Det var bestämt sedan tidigare. Skrivet i sten liksom. Så jag gick in i affären med tillförsikt. Såg inga semlor men däremot nybakta bullar som luktade väldigt gott. Bortsåg från dem och fortsatte med mina inköp. Kände mig ändå lite hungrig. Lunchtid. Bröt loss en banan. Sund o-cool gubbe från Los liksom. Fortsatte handlandet och så stod dom där framför mig helt plötsligt. En disk med två paket dubbelsemlor. Bakade i Stockholm. Nytt otestat bageri. Ett man borde prova. Alla dom lokala testade jag förra säsongen och säsongen före den. Flera gånger. Men jag skulle ju inte ha några. Jag hade ju dessutom köpt en banan.

Det är då det börjar i huvudet. Det är precis som det sitter en liten djävul på axeln och hittar en massa fördelar med att köpa dom där semlorna och snabbt tugga i sig dom. Argumenten *för* bara haglar över en. Inte ett enda argument emot finns att uppbringa. Till slut finns inga nackdelar alls utan bara fördelar kvar med att köpa dom där goda, läckra ja rent av vackra semlorna. I det läget är man ju korkad om man inte köper dom. Så ner i kundvagnen åker dom. Man har än en gång förlorat. Vadå självkontroll? Beteendet känner jag så väl igen när jag rökte och man försökte sluta. Missbrukarbeteende. Man är i skiten!

Så semlorna kommer med och äts upp mellan Ljusdal och Färila. Gott. Självklart. Dom lokala är iof bättre. Speciellt på Wilmars. Det lokala bageriet. Dåligt samvete efteråt? Ja, lite kanske. Men inte värre än att jag överlever och ändå har lite självrespekt kvar. Nästa gång klarar jag det. Har ju hållit mitt andra beroende stången i säkert en vecka. Har nämligen samma beteende när det gäller Vicks Blå. Det är en ständig kamp. Mitt beroende av semlor och Vicks blå är tvivelsutan ett missbruk men ett missbruk som jag skall vinna mot en dag. Imorgon fixar jag det lätt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.