Categories
Betraktelser & Berättelse

Hoppa din jävel

Nädå, det är inte så pjåkigt faktiskt. Med filter på då såklart. Man skulle kunna ojja sig. Men alltså. Det fungerar. Jag längtar ner hit nu på morgonen också. Det kan inte hjälpas. Den där viljan att förändra. Det hjälper inte. Den finns kvar.

Stor gul traktor tar det mesta av snön här ute. Jag gapar och ond axel applåderar och hurrar. Otroligt är vad det är. Tacksamhet är vad jag känner.

Tittar på lite bilder i morse tagna för hundra år sedan. Vardagsbilder från Söderhamnstrakten. Fantastiska bilder. Hade begränsat värde då när de togs kanske. Men är en ovärderlig skatt idag. Det är med det perspektivet sådana som jag också jobbar. I allt. Tiden förändrar synen på saker.  Alltid vinner det som är ärligt och jordat i längden.

Hela min bransch har blivit ett enda flams. Folk hoppar från tuva till tuva och när de står där på den senaste tuvan så är det bara den som gäller. Idag är det alltså AI. ANVÄND I ALLT. I  ALLT. NU. FORT! FORTARE!!! Tänk inte – kör på.  Lägg inte tid på analys och förståelse. Imorgon nästa tuva. Nästa utrop. Gäsp säger jag. Jag blir vid min läst. Ja och en del kallar den IoT men jag vet inte…  AI det var det 85 eller något sådant också har jag för mig. Prolog. Hur skall vi använda det. Teknik före behov.

Fast det får vara som det vill med det där.

Ericsson spår i glaskulan, har inte längre råd med kristallvarianten. Resultatet blir därefter.  När de gör det om konsumentprylar skall man dra öronen åt sig. Ericsson PC och allt det andra säger jag bara…  Fär att påminna… Det må finnas duktigt folk där inom väggarna men när det gäller konsumenter skall det där gamla bolaget helst ha ett företag mellan sig som förstår sig på sådana varelser som köper en av något istället för fulla långtradare. Finns det förresten promillegränser för långtradare?

Fast klockan är alldeles för mycket här nu. Dags att lyfat upp högerarmen och lägga den på musen och köra igång. Sådetså. Om hundra år… ja ni fattar…

2 replies on “Hoppa din jävel”

Haha, jag märker också det där med AI, men ännu tydligare är Blockchain (Blockkedja). Det är en spännande teknik och bra på sitt sätt. Men det krävs ganska specifika krav och omständigheter för att den skall vara användbar. Men alla vill ha den, till allt. Lämpligt eller inte? Verkar inte spela någon roll ….

Vi har blivit en fårskock (eller alltid varit). Det märks ju väldigt väl också på val av programspråk för en uppgift. Handlar mer om hype än lämplighet jäkligt ofta idag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.