Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaffe och pengar till inköp av kaffe

Hulken

Sitter här och väntar på Kaffe. Ja det är jag och Petite´ som väntar här på låtsaskontoret, men bara jag som väntar just på kaffe. Jodå här får man sätta på kaffe själv. Betjäning saknas liksom andra arbetskamrater än katt och spöken. Ja ingen stor sak såklart. Att sätta på kaffet själv. Inte ens på ett låtsaskontor. Men riktigt kaffe är det. Inget låtsaskaffe. Något riktigt måste man ju ha för att hålla sig fast i verkligheten någotsånär även här i min låtsasvärld.

Låtsaskontoret är på +200 m2 Ja skall man vara ärlig så är det nog närmare trehundra. Mycket för en gubbe och en katt som bara låtsasarbetar kan man tycka  Ja kanske. Men nu finns det där. Det går liksom inte att trolla bort. Ibland önskar man det. Jodu…

Läser El-appen Eliq plockar in 30 miljoner – öppnar i London och förundras, nej, nej, inte så att jag missunnar dem pengarna, de är de säkert värda, men just det där att det är så olika. Själv sitter jag här och blir glad om jag sponsras med tusen spänn lite då och då. Ja det är dit ner jag kommit. Sjunkit ner. Jag menar en lön som dimper ner varje månad för samma sak som jag låtsasjobbar med nu. Wow liksom. En total utopi. Ändå är det folk som får betalt för sånt här. En del bra betalt till och med.

Som företagare är det livsfarligt att hamna i det där att man inte är värd något, att det man gör inte är värt något. Det blir liksom svårt att ta betalt. Man vill ju inte lura folk, sälja på dem något som inte är något att ha. Ändå vet jag att det jag gör kommer att förändra världen. Ja det kanske inte är mitt namn bakom den världsförrändringen, men däremot tekniken. Nej det är inte JSON utbytande och Javascript brummande enheter som kommer att hantera världen i framtiden heller. Inte Java eller C# heller, jo javisst i sitt segment, ja och det pratas i pressen jävligt mycket om det segmentet, men där under. Miljarder enheter. Enheter som inte har råd med JSON och högnivålarv. Dit VSCP skalar fint. Jovisst fan, VSCP pratar JSON/XML och högnivå också. Men skalar dit nerifrån för att det är byggt för små system från början. Inte omvänt.

Usch vad tröttsam jag blir när jag ramlar in på det där spåret… Eller hur… ? Men det kan inte hjälpas. Det är därför jag så sällan orkar argumentera för VSCP’s förträfflighet. Orkar inte med alla gäspande människor.

Ja och varför skall man hålla på och läsa en massa böcker egentligen. För programmeraren har ju Stackoverflow alla svaren. Man behöver inte tänka, bara kopiera och köra på.  Vem fan har tid till annat.

Jaha nu hann jag dricka upp min kopp kaffe. Klockan är två. Det är långt till midnatt. Låtsasarbetarens dag slutar då. Ja och det finns låtsasarbete kvar att göra. Tänk om man ändå stannat kvar på fabriken…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: