Categories
Betraktelser & Berättelse

Den ofrivillige uppdateraren

Jodå, det sägs ju att det skall gå. Alltså att uppdatera ett Debian-system on the fly liksom. Johoja, jag har försökt några gånger, aldrig lyckats, alltid felar det någonstans. Alltså är jag inte dummare än att jag sparar konfigurationer och viktiga bibliotek idag när det är dags igen. Men det som skulle ta en timme tar istället sex timmar.

Har två dedikerade maskiner som snurrar i USA. Skulle aldrig våga mig på det där på de maskinerna. Fast en dag blir jag väl tvungen såklart. Får väl planera en veckas semester i Miami samtidigt.

Fast allt löser sig. Det mesta på plats igen. Det hör till det där. Krånglandet och tråcklandet.

Trötter idag. Huvudvärken kvar.  Sover – vaknar – sover – vaknar – sover -vaknar… hela natten. Det är ingen riktigt ordning liksom. Anledningen är antagligen en alldeles för stor kanna kaffe intagen alldeles för sent under gårdagskvällen. Alvedon och kaffe bär mig framåt i dessa tider. Det kunde varit värre. Tro mig. Man hoppas på natten som kommer istället. Man är ju sån, tror på bättre tider.

Sol idag. Men jag är knappt ut. Får posten levererad så inte ens den turen blir det. Måste skärpa mig därvidlag. Det är barmark. Jag har ben att vandra med.

Kaffesugen. Men den lilla karaktär jag besitter skall nog hålla det där suget stången. Just “karaktären” är inte en av mina starka sidor. Möjligen bara när det gäller att låtsasjobba.

Så det är väl vad vi slår till med nu alltså. Låtsasjobb till tolv. Sen läsa, sen sova. Ett liv…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.