Categories
Betraktelser & Berättelse

Brandtillbud

Jodå, Ljusdal, skall upplevas ibland. Nejdå, inget fel på Ljusdal. K har möte. Jag går runt sjön, sitter på biblioteket och tar sen en fika på Stora Coop – japp det heter så och är väldigt svart. Cappuccino och princessbakelse. Gott liksom. Men man skall skämmas bort. Får höra senare att K har fått tårta. japp två att välja bland. Tagit en bit av varje såklart. Så skäms, nej det gör jag inte.

Men hemma är hemma ändå. Ja min bubbla i alla fall. Jag ändrar byggscript så att grejerna går att bygga statiskt. Ett sådant “jobb” tar några dagar. Det är mycket grejer att ändra. Många komponenter. Men en VSCP server på 8 Mb statiskt kompilerad är väl inte så förbaskat dåligt. Jämför det med en Javalösning.

NXP bygger ny IOT platform i Texas. Ett av korten en specialare för VSCP. Tack för det. Kan inte vänta  innan man får testa. 6LowPan och Threads tydligen. Ja och lite VSCP på det då. Tackar!

Igår ringde de från affären här i byn. Nätverkskabeln till kassan varm. När jag kommer ner luktar det brandrök och jag försöker få ut den nu heta kabeln men kontakterna har smält. Brännblåsa såklart innan den går att få ur med massor av våld. Byter kabel och flyttar till en annan port och allt fungerar igen. Tur det annars hade de fått stänga eftersom kassan inte skulle ha fungerat. Har aldrig varit med om detta tidigare. Fattar inte ens hur det kan hända. Nej, det är inte jag som installerat!  Om någon har en förklaring till orsak är jag idel öra.

Men nu. Låtsajobb. Vad skall man annars ägna livet åt?

4 replies on “Brandtillbud”

Shit vad läskigt med kabeln. Man har ju några sådana som i huset. Vad kan i nätverkskortet eller switchen generera en sådan ström? Läskigt.

Jag tänkte så också direkt. Läskigt. Men fattar inte var effekten kommer ifrån. Borde inte vara möjligt över en normal Ethernet. Men kanske är Switchen någon PoE som har fått fnatt. Men har aldrig sett detta under alla år som sagt. Tur i alla fall att det inte var 230V. Var rädd för det först.

Fanns det någon PoE injektor? Om en sådan smält så primär och sekundärsidan kommit i kontakt så skulle det ju kunna förklara saken. Men väldigt långsökt och borde inte andra saker också gå sönder då?

I såfall är det i switchen för kabeln gick direkt in i den. Men är det en standard PoE så skall den väl förhandla med förbrukaren innan den krämar på? Men man kan ju aldrig vara hel säker att det inte finns en injektor någonstans efter kabeln… Allt är möjligt här på skogen.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.