Categories
Swedish

Så ska Ikea fortsätta satsningen på smart teknik – “integreras i allt” – Computer Sweden

Ett exempel på att en ganska medioker tekniklösning ändå fungerar. Precis som det alltid är alltså. Tycker att detta är roligt och en klar “drivare” på området.

VSCP i grejerna också (med samma överföringsprotokoll)  skulle naturligtvis gett mer utan att bygga kostnad och komplexitet men det vet ju inte IKEA. Kommer de någonsin veta det? Ja, det krävs väl en del tur för det.

Source: Så ska Ikea fortsätta satsningen på smart teknik – “integreras i allt” – Computer Sweden

4 replies on “Så ska Ikea fortsätta satsningen på smart teknik – “integreras i allt” – Computer Sweden”

Finns det någon teoretisk möjlighet att stödja VSCP i Ikeas grejor? Jag är med på en Facebookgrupp där de hackar sådana här grejor, bland annat Ikeas. Fast jag vet inte hur nära hårdvaran de kommer i hackandet. Ikea i sig verkar ha attityden att vilja vara öppen är den känsla jag får.

Jag har inte följt hackandet av trådlös så mycket men följer åtminstone http://jaimejim.github.io/tradfri/. Antar att man inte kommer åt att ändra firmware så Zigbee, LwM2M, CoAP (urk!), och det är såklart inga problem att koppla sig emot om man vet hur det är uppsatt. Jag tror definitivt på en värld där flera protokoll puttrar på. Så om IKEA öppnar upp vore det ju fantastiskt. Vad som helst som öppnar upp och standardiserar i någon form är ju positivt. Därifrån kan det hända saker. Hoppas på IKEA där.

VSCP’s subsystem kan såklart prata med med Zigbee enheter eller andra enheter. Det handlar bara om att skriva en drivare. Men OpenHAB eller liknande HA system är väl bättre där. Kom man åt att ändra firmware så vore det såklart en annan sak. VSCP kan enkelt bäras av alla transportprotokoll och man skulle få många fördelar när det gäller interoperabilitet och gemensamma gränssnitt för konfiguration.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.