Categories
Betraktelser & Berättelse

Nu kommer solen

Sopar på Winnerbäck. Det är ett säkert men rätt tråkigt kort. Men tar man en Alvedon på det så går det i. Ja direkt kopplade är de två nu inte. Men i alla fall.

Fryser. Gör man något annat? Jävligt nära frost i natt. En grad. Men vi klarar oss på höjden. Det lär ha varit värre i dalgångarna kan man gissa. Har jag sagt “skitsommar”. Ja om man nu kan säga att det blev någon alls i egentlig mening.

Fast man blir dum i huvudet av att klaga.

Har jag läst.

Jaha. Man blir fet av att äta också men man äter ändå.

Liksom.

Faktiskt.

Det är som det är.

Jag är sällsamt okoncentrerad. Irriterar mig något våldsamt. Det i sin tur gör mig ännu mer okoncentrerad. Helvete liksom. Finns liksom ingen anledning. Inte vad jag kan se. Men dricker franskrostat kaffe och hoppas hitta ett spår och sniffa mig vidare efter. Blodhundssniffa.

Förresten och åjo. Högaktar Winerbäck. Men tror det är bra att lyssna på olika musik. Inte bara samma. Därav det tråkiga.

Solförmörkelse i USA fyller all media. Nog är det något som är konstigt med det allt. Den är i USA… Journalister tar den enkla vägen och springer efter andra journalister utan att tänka kanske. Eller också finns det något dolt smart i det där. Något jag inte fattar. Antagligen är det så. Suckar i alla fall tills någon berättar varför en solförmörkelse i USA är mer intressant än en som händer på vår egen kontinent. Då, när det händer, brukar man se någon liten notis.

Jodå jag gillar USA också. Men andra länder med. Inte bara alltså. Jag tror inte man blir smartare för att man bor i San Francisco eller New York än om man bor  i Lisabon eller Borås. Nope.

Fast skitsamma.

Onsdag, den 23 augusti. Tiden går och livet går. Vinter OS nästa år. Tänka sig. Det är inte lika långt mellan OS numera heller som det var förr. Då när det var en livstid mellan. Fast å andra sidan märker man inte så mycket av händelsen heller numera när “betalar bäst” äger den. Alltsammans har gått samma väg som Hockey VM. Kanske är det Moderata tv-apparater i den världen. Vad vet jag? Jag vet sällan något alls nu för tiden. Andra vet allt.

Ju.

Som det är.

Som det skall vara.

Alla björnar, alla trettio, avskjutna, här uppe. Jägarna poserar i tidningarna med liken efter dem. Ja och berättar om hur nära det var att de själva strök med innan det dödande skottet. Kronans djur. Affärer måste till för att få skinn och kött. Antar att jag får däcken sönderskurna om jag säger att jag inte ville se den där jakten. Så det säger jag inte. Eller tycker för den delen. Vet inte om det skulle fungera utan den där jakten. Om man ens kunde gå ut. Men roligt att vi har björn igen. Den hör hemma här. Vi tillsammans.

Jag är ingen jägare. Brorsan får stå för det där. Han är kyligare.

Fast nu jävlar. Kan inte sitta här och svamla.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: