Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

God Jul vänner

Här i Los är det julafton sedan en stund. De två sönerna tittar på den senaste Batman på TV. Piratnedladdad såklart på ungars vis. Frun sover den uttröttades sömn där uppe. Hon har jobbat hårt dom sista dagarna för att allt skall bli klart. Själv sitter jag med en whisky på kontoret här nere och mår rätt bra efter att ha sovit mig igenom en film på soffan tidigare. Första smakprovet på julsovandet och julwhiskyn. Skönt och gott såklart.

Ute snöar det. Det är riktig vinter. Nästan en halv meter snö och sju grader kallt. Lagom sådär. Tystnaden råder över byn. Den som läker. Varmt inne. Alla förråd är fyllda. Kylen full med mat. Jag är tacksam för att det är så. Det har inte alltid varit så och jag är nöjd med så mycket mindre. Men jag tänker inte skämmas för att vi har det bra heller just nu här i livet.

Nu skall vi vila. Umgås. Titta på dåliga filmer, spela spel och äta för mycket. Bara ha det skönt. Jag tänker inte skämmas för det heller. Det finns mycket att ta tag i efter nyår men nu tänker jag inte bry mig ett skit om allt sånt. Bara må bra. Jag dricker måttliga mängder. Jag såg aldrig min farsa full och mina barn har aldrig sett mig full heller. Det är bara smaken och värmen jag söker. Mitt sinne är redan så grumligt och min hjärna så utflippad att drogar helt enkelt inte behövs.

Just förnöjsamhet och glädje önskar jag till alla som jag känner också. Ni på facebook och ni på twitter och mina open source vänner i olika projekt runt om i världen. Dom senare kan kväva mig med aldrig sinande krav ibland men också lyfta mig till nya höjder och förundran över att dom finns i alla hörn av världen och vill diskutera saker med en o-cool gubbe i Los.

Min bäste vän pratade jag på telefon med igår. Glad att vi har kontakt igen och att jag också faktiskt kan ringa tillbaks. Han är nog den ende riktige vän jag någonsin har haft och det är inte min förtjänst att det blivit så. Tvärtom. Tacksam igen. Vänner är värdefulla.

Jag kräks på twitter och facebook ibland. Enmeningssamhället och ytligheten. Men det finns också något mer och det är just för det som jag är kvar eller kommer tillbaks efter kortare uppehåll. Underbara människor som delar med sig av underbara liv. Inte alltid perfekta eller helt bra liv utan underbara krokiga livsöden. Gillar sånt. Jag hoppas ni alla får ett antal riktigt fina dagar nu. Dagar som blir som ni önskar. Dagar utan krav och måsten. Det förtjänar alla, alltid.

En riktigt God Jul önskas ni från en o-cool gubbe i Los!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.