Categories
Betraktelser & Berättelse Status från tomten

Statusrapport 11 från tomten

Flyttad till https://www.tomtensdagbok.se

Statusrapport 11

Hej tomtemor här igen,

Vi har kämpat oss igenom snöstormen som höll på hela vägen upp hit till jättarnas land. Nu är vi äntligen här men sura jättar vill inte släppa in oss i sina stugor och värmen så vi står kvar här ute i kylan. Dom är så sura att det ryker om dom. Ja det är säkert. Små rökslingor kommer från deras huvud, från under deras pälsmössor. Tack och lov verkar dom inte vara så arga längre i alla fall. Det är sju jättar som bor här. TrädEk, SnorHög, SvärdTorn, LiteHögre, SmällFetMenLång, GullHöga och LillePlutt. Lilleplutt är bara fyra meter lång det är därför han heter så. Men å andra sidan är han bara två år gammal också.

Det finns också några till bosättningar med jättar, men numera finns det kanske bara trettio fyrtio stycken jättar kvar i hela världen. Men det är tur det. Så sura som dom är. Dom och drakarna är nog dom suraste varelser som finns. Turligt nog finns det inte så många drakar heller. Kanske bara ett tjugotal. När det gäller drakar så är det enda goda man kan säga om dom att dom är vackra när dom flyger där högt upp i himlen med sina skarpa färger. En del är gnistrande röda och en del är gnistrande blå. Vi såg två stycken igår men inte riktigt tydligt på grund av av snöstormen. Sen kan dom bara bra att ha när man vill tända en brasa också eftersom dom kan spruta eld. Är man modig så kan man till och med resa med dom. Men då skall man vara väldigt modig och så skall man vara säker på att draken är på gott humör hela vägen så att den varken kastar av en eller äter upp en. Det har hänt allt för ofta. Och då kommer man ju inte fram på sin resa eller hur?

StenStenInte och Tomtefar sitter fortfarande i sina burar upphissade i träden. Vi har vinkat till Tomtefar och han verkar vara vid gott mod men StenStenInte ligger i en ljustät påse nu på dan så att han inte får sol på sig och blir till sten. Tur att han hade den med sig. Men ikväll skall vi väl kunna hälsa på honom också om allt går vägen.

Så fort vi kom hit så tömde jättarna vagnarna med guldlasten. LiteHögre som är ledare här har kontrollerat att allt är med och även om hon inte var glad så verkade hon i alla fall inte sur. Glada jättar finns nämligen inte. Har aldrig funnits. Som bäst är dom mindre sura. Trotts att dom bar guldet så släppte jättarna inte sina stora träklubbor. Träklubbor förresten. Det är hela träd dom använder. Inga småbjörkar eller ekar heller utan riktigt stora trädstammar från djungelträd. Man skulle behöva en stor lyftkran för att lyfta en. Med dom kan dom mosa oss med ett enda slag men det kan dom såklart göra bara genom att stampa på oss med sina jättefötter också. Vi får försöka hålla dom på så gott humör vi kan. Nu kommer dom hit. Nu måste jag koncentrera mig.

– “SÅ ALLT GULDET VAR MED SOM TROLLUSLINGARNA HADE STULIT, DET ÄR BRA”

Det är LiteHögre som pratar så. Alla jättar “pratar” nämligen inte som vi andra utan skriker alltid allt vad dom kan. När man står där framfördom så känns det som om man står i en storm.

– “NI SKALL FÅ TILLBAKS TOMTEFAR OCH TROLLUSLINGEN MEN HELST SKULLE VI VILJA SLÅ KLUBBAN HÅRT, HÅRT, HÅRT I HUVUDET PÅ TROLLUSLINGEN SÅ HAN BLEV TILL BLODMOS”

– “Men man skall ju vara snäll såhär innan jul det vet ni väl” försöker jag.

– “SNÄLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????”

Tomteluvan blåser av mig och far all världens väg när LiteHögre skriker det och fortsätter.

– “VARFÖR I HELA VÄRDEN SKALL MAN VARA SNÄLL FÖR?????”

– “Är man snäll så får man julklappar och en massa godis och god mat till jul vet ni väl”

– “HUR MENAR DU DÅ? VI HAR DÅ ALDRIG FÅTT VARESIG JULKLAPPAR ELLER GODIS ELLER GOD MAT TILL JUL!!!! ALDRIG NÅGONSIN!!! SKOJAR DU MED OSS!!!”

Hmmmm… Nu gäller det att inte reta upp dom för mycket.

– “SVARA KVINNA!!!!!!!”

LiteHögre dämmer klubban i marken så att en av slädarna bara blir till småsmulor. Turligt nog klarade sig älgen som drog den genom att hoppa undan i sista minuten. Oj oj oj dom andra verkar ha blivit arga nu. Jag tror jag får fortsätta med rapporten imorgon och försöka få jättarna snälla här igen. Nu har dom andra börjat slå sina klubbor i marken också. Förhoppningsvis hörs vi imorgon igen. Hoppas det. Hej då så länge. Marken skakar här… Kommer det verkligen att bli någon jul i år…

-3.0 grader under snön (fast är den hoppar upp och ner av jättarnas klubbslag). -11.6 i luften (ingen fryser för vi är rädda). Snöstormen fortsätter. Ingen tillverkning av julklappar tills tomtefar är tillbaks.

http://www.eurosource.se/akhe/wordpress/?cat=17″ title=”Status”>http://www.eurosource.se/akhe/wordpress/?cat=17

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.