Categories
Status från tomten Swedish

Statusrapport 10 från tomten

Flyttad till https://www.tomtensdagbok.se

Hej tomtemor här,

vi är på väg upp till norr och till jättarna. Vi har kommit in i en snöstorm och det är tungt för älgarna att dra allt guldet. Men vi jobbar oss sakta framåt. Tyvärr betyder snöstormen att vi inte kommer att hinna fram idag som var tänkt. Vi kommer nog komma fram först imorgon är jag rädd. Ännu en viktig dag förlorad. Jag vet verkligen inte hur vi skall kunna hinna med allt innan julen nu även om tomten blir fri. Vi skall ju tillbaks också och om jag känner jättarna rätt så behövs det ganska långa förhandlingar innan vi kan komma överens. Om vi nu kan det så arga som dom verkar vara. Ja, ja vi behöver inte oroa oss för det förrän imorgon.

Nissarna är ganska glada ändå. Dom åker skidor och i nerförsbackarna går det undan må ni tro. Vilda svängar och jättehopp och kullerbyttor i luften. När det går uppför trollar dom lite när jag inte ser så att dom inte måste jobba så mycket. Det blir liksom som om dom får paddlar på skidorna och då åker dom upp för backarna av sig själv liksom. Jag vet förstås att dom flesta av nissarna egentligen är ganska oroliga men dom vill ju såklart vara tuffa och inte visa det för varandra. Dom får hållas med sitt nu tills vi ordnat upp allt det här. Dom jobbar så hårt med julklappstillverkning och annat annars.

Valarna har med samlade krafter lyft upp vraket efter ett Spanskt fartyg som sjönk för länge, länge sedan och som hade en stor guldskatt ombord. Valar må vara stora som hus men att lyckas lyfta upp skeppet och forsla det till stranden tog på deras krafter. Och dom var tvungna att ligga vid stranden och vila länge innan dom orkade simma ut igen. Att dom är ledsna för att julen kanske blir inställd gjorde ju inte saken bättre. Trollen blev desto gladare såklart och snart hade hundratals troll samlats där i natten för att ta hem skatten till Bergakungens stora skattkammare. Dom höll på nästan hela natten och lyckades få in det sista in i berget just när den första solstrålen bröt horisonten.

Som ni vet så är troll inte att lita på. Vi har sett att dom håller koll på vår transport och vi är såklart rädda för att dom skall försöka knycka guldet. Deras ögon lyser av begär efter guld när dom smyger där bland träden och kullarna om natten. Men det var därför vi tog med alla nissarna. Några hundra nissar som kan trolla klarar av många troll. Troll kan naturligtvis också trolla. Annars vore det ju konstigt att dom hette troll men dom är lite sena och tröga trollen så nissarna hinner definitivt komma på någon bra trollformel som hindrar trollen från att knycka något guld innan trollen ens kommit på trollformeln. Skulle det inte hjälpa så har vi god hjälp av örnarna och blåkråkorna som svävar ovanför oss och med sina skarpa blickar har koll på det mesta som händer. Försöker sig ett troll på något tjuvtrix så kommer dom att märka det direkt. Turligt behöver vi inte vara oroliga för troll under dagarna.

Jag kan inte låta bli att tycka synd om alla barn i världen som kanske inte kommer att få några julklappar, julmat och julgodis i år. Tänk vad ledsna dom kommer att bli. Tur att dom inte vet något än. Då skulle dom säkert bli lika ledsna som valarna och gråta lika mycket som dom så det blev översvämning lite var stans. Det är synd att människor inte vet om att dom kan trolla. Att dom inte vet att det bara räcker att tänka på någonting riktigt mycket så blir det så. Man måste tro på det också såklart. Att bara tänka på det utan att tro på det blir det ju inget av men om man tänker riktigt hårt och ofta på något och verkligen tror på att det kan hända då trollas det fram som en lite chillevipp. Chillevipp så händer det bara. Men det vet dom såklart inte. Men tänk om alla barn kunde tänka och tro att det skulle bli jul ändå då skulle säkert magin göra så det blev det ändå fast än det ser ut som det gör just nu. Det skulle i alla fall vara en stor hjälp för oss. Blunda och tänk att det blir nog en fin jul med tomtar och julklappar, julgodis och julmat ändå….

Nä nu måste jag prata lite med älgarna. Vi måste nog ha en paus och lite gröt snart så alla orkar. Sen tror jag att att jag också skall sätta på mig skidorna och åka ikapp med nissarna. Jag är en riktig rackare på skidor jag. Aldrig har någon slagit tomtemor på skidor. Inte motorer heller för den delen eller att laga gröt om vi skall vara kompletta. Alltid snabbast ner för backarna det är jag det och alltid är det jag som vågar göra dom högsta hoppen och dom finaste kullerbyttorna i luften. Även när det är dåliga tider som nu måste man ju försöka ha lite roligt också. Annars kan man ju inte tänka klart när det behövs. Det är en annan sak som alla allvarliga människor som sitter och bestämmer saker borde lära sig också. Vi får höras igen imorgon vänner.

-2.8 grader under snön . -13.0 i luften (alla fryser om rumpan till och med älgarna). Snöstorm. Alla djuren är ledsna och oroliga idag också. Ingen tillverkning av julklappar tills tomtefar är tillbaks.

http://www.eurosource.se/akhe/wordpress/?cat=17

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.