Categories
Betraktelser & Berättelse

Tuppens år, men ännu Apans

Lördag, man tar det lite lugnt. Men jobba lite… vänta lite nu,  “låtsasjobbar” heter det ju, så måste det ju heta om man nu inte får ut några kronor och ören för sitt jobbande. Konstaterar, klagar inte! Allt är ändå en vänta på morgondagen och att resan söderut eller egentligen måndagen och begravning. Livet stannar upp lite vid de här tillfällena. Som det skall vara antar jag. Hur skulle det kunna vara på annat sätt?

Granen är utkastad. Yngste sonen kastar ut. Brodekorationerna nedplockade. Belysningen får sitta till nästa vecka. Men julsäsongen har definitivt passerat. Är över. Slutför. En amaryllis har dock inte blommat ännu. Men på måndag antagligen. Sen så.

Den 28 januari är det det Kinesiska nyåret.   Tuppens år börjar. Detta gäller

Tuppens år är skarpsinnets år, flitens och beslutsamhetens år. Det man ska tänka på under tuppens år är att noga överväga sina beslut på ett logiskt sätt. Vara kritisk och långsiktig i sitt planerande. Det är ett år då självförverkligande och förbättring av den egna personligheten kan få extra gynnsamma resultat. Låt även utseendet och de yttre attributen bli en del av denna förbättring. Det är det tionde året i det kinesiska horoskopets 12-åriga cykel.

Kina stänger ner under sitt nyår ungefär som vi stänger ner kring Jul och midsommar. Man bör skicka några hälsningar. Till Danny och de andra. Enkelt att hålla reda på. Man behöver bara hålla koll på månfestival och nyåret. Ja enklast blir det såklart om man firar de här högtiderna lite själv också. Lägg lite Indisk högtider till det också. Kinesiskt nyår är det inga problem att fira med alla attribut, värre är det med månfestivalen. Månkakor är väldigt svåra att få tag på i Los. Jodå, vi har provat att få tag på i Bollnäs oh Gävle också men utan resultat. Men skam den som ger sig. I höst kanske vi sitter där och smaskar i oss.

J’s exjobb hamnar bredvid Isses doktorahandling. Jag förstår lika lite av bådas innehåll men är stolt över bådas bedrifter.

Nu skall jag knappa lite. Nästa gång jag skriver här, om jag nu gör det igen, har jag överlevt ännu en begravning och allt som händer runt omkring en sådan.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.