Categories
Betraktelser & Berättelse Status från tomten Swedish

Statusrapport 7 från tomten

Flyttad till https://www.tomtensdagbok.se

Hej Tomten här igen.

StenStenInte kom hit idag igen. Ja, just det trollet. Orolig. Blåkråkor hade kommit med besked om att jättarna upp i norr var på krigsstigen. Jättarna är inte att leka med. Troll kan vara vrånga men jättarna blir som rasande monster om dom blir uppretade och arga. Dom kan kasta stenblock över sjöar, stampa sönder hus och sparka sönder allt annat som kommer i deras väg. Vi vill verkligen inte att jättarna skall vara uppretade såhär i jultider. Dom skulle ju kunna göra så vi får ställa in hela julen.

Jättarna är långa som tio människor alltså högre och längre än dom flesta hus. När dom går låter det som åska och när dom springer skakar marken som om det vore jordbävning. En uppretad jätte ger dessutom ännu värre ljud ifrån sig. Dom kan skrika och vråla så att det blir stormvindar som blåser bort allt. Inget av det här ville vi ha nu i jultider. StenStenInte ville att jag skulle ta hand om det hela och försöka lugna ner jättarna. Det har jag nämligen gjort förut. Jättar är alltid lättretade. Dom blir arga, jättearga för vilken småsak som helst. Skriker, vrålar och bråkar. Därför brukar vi låta dom hålla sig för sig själva. Så nu väntar vi på att dom skall komma hit. Blåkråkorna håller koll på dom och dom har sett att det nu är fem stycken på väg hit till oss och dom verkar inte muntra.

Oj, Nu kommer dom. Marken skälver och gungar så jag tror dom springer. Jag måste göra ett uppehåll här. Jag återkommer när jag har pratat med dom….

Oj oj oj. Tomtemor här. Jättarna är riktigt arga idag. Trollen har tydligen tagit guld som tillhör jättarna. Nu har dom har tagit tomten och StenStenInte med sig. Jag vet inte alls vad vi skall göra. Ve och fasa. Så har dom aldrig gjort förut. Kanske måste vi ställa in julen nu. Hur skall det då gå för alla barnen om dom inte får några julklappar och någon julmat. Ack, ack ack. Jag hoppas ni är snälla alla barn runt om i världen idag fast än tomten är borta. Vi får väl hoppas att vi kan rädda tomten. Jag skall kalla sammankalla tomterådet nu så får vi se vad vi kan göra. Vi får höras av imorgon igen. Måste samla rådet nu. Hej så länge.

-2.1 grader under snön (maskarna sover). -4.2 i luften (nästan varmt). Snöar lite. Renarna mår bra men trampar nervöst omkring nu. Nissarna är oroliga för tomten Trollen är oroliga. Produktionen av julklappar ligger nere.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.