Categories
Betraktelser & Berättelse Status från tomten Swedish

Statusrapport 6 från Tomten

Flyttad till https://www.tomtensdagbok.se

Hej Tomten här igen.

Statusrapport 6

Oj, oj, oj, oj vad önskelistor ni skickar. Vi fullkomligt dränks i dom. Först alla brev. Släde efter släde med dom. Högar, höga som hus med brev blir det. Brev i alla färger och i alla storlekar och på olika språk. Alla skall vi läsa. Jag, tomtemor och hundra nissar läser så att ögonen går i kors. Jag har varit tvungen att sätta tre par snabbläsningsglasögon på näsan för att kunna läsa fortare. Sen har folk börjat skicka önskelistor på datorn också. Samma sak där, massor. Hur många som helst. Igår snöade det så vi nästan dränktes i snö nu är det önskelistor istället. Vi skulle kunna bada i dom. Hmmmm det kanske man skulle prova efter jul. Lägga dom i storgropen, bygga en hoppbräda och dyka ned bland dom och simma runt. Ja vi får se. Jag lovar vi skall läsa varenda en. Noga. Inte missa en enda önskning. Har du inte skickat än så skicka fort så vi fabriken hinner tillverka det du önskar dig.

Trollet StenStenInte var hit idag. Trollen hade tydligen hittat ännu en stor skatt. Guld och diamanter och en massa värdefulla stenar. Saker som kommer från drottning Hillarias tid. Hon som trollen jagade iväg till Mars för tusen år sedan. Trollen var väldigt glada eftersom man letat efter hennes skatter så länge och höll nu på att flytta alla värdesakerna till sin stora skattkammare. Den skattkammaren skulle du ha sett. Där finns så mycket guld att man inte kan tro att det finns så mycket guld i världen. Trillionersmiljoners, massor. Sen är det fina stenar och andra fina saker dessutom. Många tror ju att troll stjäl saker men det har dom aldrig gjort. Dom ser möjligen hemska ut och är stora och låter mycket men är egentligen ganska snälla. Det dom tar har dom förtjänat. Till exempel om någon gjort något riktigt, riktigt jättedumt då kan trollen hämta hem honom till ett av sina berg och om han inte vill ändra på sig och bli en bättre och snällare person så tar man allt guldet från honom och sen får han leva på brödkanter resten av sitt liv. Mögliga brödkanter med grus på. Trollen är inte snälla mot dom som inte är snälla. Turligt nog så skall man vara riktigt jättedum för att dom skall bli arga. StenStenInte fick lite gröt och ett glas saft här. Det är därför han kommer. Grymtade och gick hem till berget sen. Gick i tunnlarna såklart. Tål ju inte solen som jag berättat tidigare. Troll blir till sten i solen.

Idag skall jag själv åka ut och spionera lite själv på eftermiddagen. Det finns några mammor och pappor som jag måste kolla in lite extra så att dom inte får presenter fast dom inte varit snälla och hjälpt till som dom borde. Mammor och pappor är lite mer luriga än barn på det där viset. Dom busar liksom när ingen ser. Åker skridskor på natten när dom borde sova. Äter godis på tisdagen på väg hem från jobbet fast deras barn bara får äta på lördagar. Hoppar på sängen när ingen ser. Det är några luriga ena i Stockholm och några andra i New York som jag måste kolla in själv. Gråsparvsspionerna har haft mycket oroväckande rapporter dom senaste veckorna. Några barn har hjälpt till och gett några andra bra rapporter.

Sen har vi en mormor i Vetlanda som varit oroväckande busig den här hösten. Satt ut pruttkuddar på sitt jobb så att det pruttat något förskräckligt när folk har satt sig. Serverat saft som smakat salt istället för sött och gjort en massa annat bus. Det blir nog inte många julklappar till henne om hon inte har någon bra förklaring till sitt bus. Det finns nämligen förmildrande omständigheter. Alltså det är när man gjort något dumt men fast det egentligen inte var så dumt för att man tänkte snällt. Hoppas det finns sådana i det här fallet så att hon kan få åtminstone en present. Det är lite konstigt för hon har alltid varit så snäll förut. Men vi skall nog ordna upp det hela.

Olibombanikitomotapilakomte i Mozambique i Afrika åt inte upp sin gröt igår. Skärpning där Olibombanikitomotapilakomte. Vill du ha den där julklappen som du önskade så blir det till att äta upp gröten resten av året. Tova i Sundsvall skrek och bråkade på dagis idag fast än fröknarna sa till. Tänk på julafton imorgon Tove. Ozuki i Japan slog sönder Izus leksaksbil och det var ju inte snällt. Du får nog be om förlåt Ozuki! Sen har det varit en del olydiga barn runt om i Sverige. Men dom har vi full koll på minsann.

-3.5 grader under snön (gräset växer nästan). -14.1 i luften. Soligt. Renarna mår bra men några är lite förkylda. Nissarna mår bra men busiga idag. Trollen snarkar har gått och lagt sig efter att ha hjälpt till att bära julklappspapper i natt. Full produktion av julklappar.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.