Categories
Betraktelser & Berättelse

De döda

Skogskyrkog?rden p? Allhelgona

Jodå, fredag här med. Håller på att packa ihop här nere på kontoret. Helgledigt snart. Det finns en flaska whisky där uppe som väntar på mig. 60-års present från K. En korg torr björkved bär jag med mig upp. Sen är alla ingredienser på plats för en god kväll framför brasan. Ja möjligtvis en film på det.

Kontoret förresten. Vad skall man kalla det här utrymmet framöver? Jo “kontoret” såklart. Man skall inte krångla till det för sig.  Jag har i princip haft ett aktivt företag igång sedan jag gick i åttan. Har jag inte det kan jag väl i alla fall få låtsas att jag har det.

Ljus på gravar tände vi förra helgen. Det fungerar inte att åka ner igen bara för att tända. Men nyttjar el numera. De lyser länge. Framåt jul i alla fall. De döda bryr sig såklart inte ett dugg. Allt det där är för oss som lever. Kan man inte komma dit räcker det med en tanke och ett ljus hemma. Tankar bryr de döda sig däremot om. Så länge någon sänder en tanke åt deras håll så lever de fortfarande en liten aning. Riktigt död är man inte förrän man är helt bortglömd. Åker man förbi skogskyrkogården den här tiden så ser man att många är ihågkomna. Man glömmer inte en sådan tur. Definitivt inte. Men för långt bort för oss såklart. Men är du i krokarna åk förbi.

Nu helg. Vila. Rast.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.