Categories
Betraktelser & Berättelse

Den gick inte alls att stoppa. Nehejdå.

vinter3

Så kom den. Den gick inte att stoppa. Fast jag höll emot allt vad jag kunde. Försökte stoppa. Satte mig på tvären. Men nu så. Nu är den här. Eldningssäsongen. Bubbandet av pelletssäckar har börjat och skall hålla i sig framåt maj nästa år någonstans. Varje år fattar jag inte att vi inte gör som flyttfåglarna, dra iväg, sticker, innan, så att vi slipper se snön, slipper skrapa bilrutor, slipper hela vinterhelvetesskiten. Det har gått så långt att jag som tidigare i alla fall har uppskattat hösten numera knappt klarar av det heller.

Fast det skiter väl du som läser det här i såklart. Du äskar såklart att åka skidor, eller  längtar i alla fall så det svider efter att få plocka fram snöskotern och ge dig ut på det där vinterfisket. Varm i en skoterovarall som en nyss ur ugnen urplockad kanelbulle..

“Skit på dig!” säger jag. Ja och jag menar det.

Vinter skall man hata. Varenda minut av den.

Så-det-så.

Fast drog man som flyttfåglarna hade man säkert längtat efter skitvinter där man satt under en palm och drack något svalkande. Bara för att gräset alltid är grönare på andra sidan.  Men tänker man på det lite till så troligen inte. Man tog sig nog bara ett dopp istället och glömde bort hela tanken. Såklart. Enkelt. Väck, vick hädan vinterhelvete.

Ja ja. Man får leva med det som är. Hämta kraft i gnistrande vinterdagar, stjärnhimlar som får en att nästan dåna, blåljuset under fullmånenätter, knarr av snö under vinterkängor. Småtröst. Det plus whisky, brasor och goda böcker. Japp då skall det väl gå ett år till.

Kanske.

ps -1 ute. ds

2 replies on “Den gick inte alls att stoppa. Nehejdå.”

Vinter. En härlig tid! Äntligen skidsäsong. Men håller med dig, sommaren är bättre. En bergfast hållning jag har är att man inte får gnälla på att det är varmt på sommaren. Skall man nödvändigtvis gnälla så gör man det för att det är kallt på vintern.

Minus två här på morgonen och rutskrap vid sex när jag skall till Ljusdal. Slirigt och älgjakt. “Härligt…” 😉

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.