Categories
Betraktelser & Berättelse

Trött som en brandbil

ranchen-skymning-2

Ett REST i/f omritat. Japp och incheckat. Med det tänker jag ge mig för dagen. Trött som en brandbil. Möjligen nästan lika trött som ett cykelställ.  Dokumentation kvarstår. Tar en dag till, minst. Sen finns det annat att ta tag i.

Segdag. Kalldag. Men avslut då i alla fall. Man får köra på ändå. Det är inget konstigt eller märkvärdigt med det. Jag koketterar inte med långa arbetsdagar. Konstaterar. Där finns en skillnad.

Efter att inte ha fungerat alls så fungerar nu alla 433MHz fjärrtrådsprylar här i huset igen. Jag styr dom med… gissa… ja såklart en VSCP server. Men under den senaste månaden har det varit en störning som gjort att det inte fungerat. Inte ens de vanliga fjärrkontrollerna har fungerat. Man har fått gå en decimeter från apparaten för att det skall fungera. Men så igår, helt plötsligt, började det fungera igen. Någon måste ha stängt av något som har stört i grannskapet som fan, eller riktat om, eller också har ett störande fanskap brunnit upp till slut. Skönt. För att felsöka dylikt behövs spektrumanalysator. Något jag saknar. De är nämligen jävligt dyra. Så jag har famlat.

Men väntar man tillräckligt länge så löser sig saker av sig själv. Tydligen. Lärdom.

Ja det är ju ett utmärkt bevis f.ö. på att trådlöst inte är så jävla läckert som lösning för larmprodukter. En störsändare sen är saken biff. För tjuven alltså. Hur enkelt som helst.

Men ny bok väntar där uppe. Så jag ger mig nu. Rätt nöjd ändå. Alltid något.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.