Categories
Betraktelser & Berättelse

Att backa eller inte backa

kallt

Fem grader ute. Sjunkande. Det börjar bli kallt. Funderar på att flytta in i ett av de mindre rummen. Enklare att hålla varmt. Fast det är såklart besvärligt. Inte för mjukvaran. Men för hårdvaran. Den tar plats. Vill ha ytor.  Men det här året säger spara. Inte slösa. Fast det är hårdvaran jag drar in mina få pengar på. Balansgång på vansinnets rand alltså. Detta eviga backande. Funderar får man.

Intensivt här nu. Har rivit och byggt upp igen. Oerhört frustrerande att förstöra saker som har fungerat tidigare. Ja det är mjukvara såklart. Man får plocka ihop igen. Styra med tungan. Det blir nog bra framåt jul någonstans. Känner mig envis.

Hinner inte så mycket mer än det här just nu. Allt jag har i projektet. Orkar inte mer.  Att försöka få saker på plats. Det tar ett halvår. Mer kanske. Japp ännu ett halvår av ett liv. Kommer jag ångra det här när jag ligger där och skall dra mitt sista andetag? Kanske. Just nu känns det i alla fall rätt. Ingen vill lyssna på min musik. Ingen vill lösa det jag skriver. Ingen vill betala för att använda mina grejer. När jag programmerar tänker jag inte på det där. Behöver inte det. Se där ett värde. En hjälp att överleva. Åtminstone det. Fast det låter såklart värre än det är. Som vanligt. Jag gör allt med glädje ändå. Ingen skall tro annat. Flinar. Galet det med såklart.

Narrative kastar in handduken. Igår. Har bränt 100 miljoner. Tittar man på siffrorna så kan man ju undra. Hur lätt 100 miljoner kan skjutas iväg ut i /dev/null. Tror jag hade kunnat förränta de där pengarna bättre. Fast vad vet man? Det är ingen konst att göra av med pengar. Kanske inte ens 100 miljoner. Alla projekt som inte lyckas är såklart synd att de gör det. Bara en uppblåst idiot påstår annat. Hoppas upphovsmännen/mannen kan fortsätta på något vis. Man lär sig på att göra saker. Synd att kasta bort erfarenhet.

Alla angriper landsbygden just nu. Det går åt helvete. Jaha…. Den som lever får se.

En timme till. Sen bok och sova. Osäker om jag redan läst boken jag läser. Gammelmanstecken!? Får väl läsa ett kapitel till åtminstone.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.