Categories
Betraktelser & Berättelse

Besparingar och hårdvara

open-hw

Promenad. Trekvart. Det är konstigt att det finns så mycket energi i det. Att man får fast man ger. Men det är väl endorfiner. Knark. Man är en knarkare på alla sätt.

Men man hinner tänka under de där promenaderna. Fundera. Sätta mål. Dra slutsatser som man kanske inte annars tar framför datorskärmen på samma sätt. Idag bestämde jag mig för att dela in veckorna i en hårdvarudel och en mjukvarudel.  Det är det enda rimliga. Mjukvarudelen har annars en tendens att äta upp all tid. Illa eftersom jag inte tjänare en krona på den. Ja indirekt såklart men inte direkt som med hårdvaran. Alltså är det fullt rimligt att hårdvarudelen har mer tid tilldelad till sig. Så resonerar jag och sen måste man försöka hålla den där föresatsen. Jag är inte alltid bra på det.

Hittar en drossel i Kina för en krona som jag betalar tre för här i Europa. Beställer några för att testa dem. Världen blir mindre. Pytteliten. Vi små tjänar på det. Mellanhänder försvinner. Två kronor i vinst extra betyder pålägg på mackan.

Snart kan man promenera ut i skogarna igen. Då är man helt fri. Men våren inleds med björntiden. Det är lite extra spännande. Men man får låta. Skramla lite. Tala om att man kommer. Men min längtan dit ut är stor de här tiden på året. Så stor att det värker i kroppen.

K kör sista veckan med Eli på biblioteket. Sen är K ensam och Eli är fri och får ge sig ut i stora världen. Det är såklart spännande. Hur efterträder man någon som blivit en institution på byn? Det går såklart inte. Man får göra sin grej. Dessutom verkar chefen försöka smygspara. Politiker har beslutat att inga besparingar skall ske i Los men K blir anställd på det lägre timantalet i alla fall. Det måste tydligen bråkas mer om det där.

Hårdvarudag idag då alltså. Det är rätt och riktigt. Open source hardware. Kan man tänka sig. Kan man tjäna pengar på det. NEJ det tror jag inte. Några få kanske kan. Men det är jävligt få. Så man borde väl stänga i alla fall koden. Fast det tar emot så in i helvete.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.