Categories
Betraktelser & Berättelse

Vad gör det på en gammal gubbe?

gift-varning

Sextio kort ytmonterade. Nu skall det handlödas resten, ja om man hinner, imorgon. Hålkomponenter. Enklare för ögon. Lödröken är densamma. Ugnen ger ifrån sig rena giftet. Tror jag. Det stinker i alla fall “giftigt”, och varje gång jag kör den lovar jag mig själv att ta upp ett hål för en fläkt där den står. Glömmer såklart det innan nästa körning. Lödkolven ger ju också ifrån sig ångor. Fluss. Harts. Vet inte hur nyttigt det är. Men skulle väl ha ett utsug där också. Nanopartiklarna i lödpastan är säkert inte heller nyttiga. Ja fast vad gör det på en gammal gubbe? Finns många sådana. Alltid en till och villig när en faller ifrån.

Trött nu alltså. Inte bara i ögonen. Nacke och rygg också. Man inser sådana här dagar att det kanske är tur att man inte säljer så mycket trotts allt. Det finns en gräns för hur mycket man klarar att göra själv. Men någonstans kan man såklart lämna bort jobben eller köpa en pick and place maskin.  Har en kompis som har en. Tyvärr bor han i Skåne. Annars hade det kanske gått att hyra in sig. Han hostade upp nära en miljon kontant för sin maskin. Säljer alltså en del. Gjort det et tag.  Säljaren trodde inte han menade allvar när han sa att han ville betala kontant. Trotts priset hämtade han hem pengarna på några år. Där finns fördelen med hårdvara. När det börjar röra på sig rullar det in mycket pengar. Det gäller bara att komma dit. En lång väg är det. Tur att den är rätt rolig.

I USA har man bjällror på ryggsäckarna där det finns björn.  Letade på ebay. Sextio spänn. Borde vara en produkt som går att sälja här också. Under våren. När mötena är många. Kostar väl en spänn eller högst två att tillverka. Ja fast den affärsiden får någon annan ta. Bliv vid din läst heter det ju. Men jag köper nog en till vårens skogspromenader. Heller får dt klinga om en än att man tvekar att gå ut i skogen. Blir lätt så i maj annarsj. När man längtar ut som mest.  Ja man kan skaffa en stun gun också såklart. Men det känns som att överdriva.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.