Categories
Betraktelser & Berättelse

Framåt kamrater

2015-12-09_22-06-05

Sex grader varmt ute på Nobeldagen 2015. Man borde kanske göra en anteckning på en yttervägg. Som ett sådant där översvämmningsmärke som brukar sitta på ladorna. Jag klagar inte. Icke. För mig får det gärna hålla i sig. Bli varmare. Regn stället för snö på julafton. I så fall den första snöfria julen i mitt liv. Bara jag får en julmust och en knäck och några gamla filmer.

I frysen är det kallare. -19.86. Den VSCP kontrollerade. Går julmaten åt helvete så fungerade grejerna inte som det var tänkt. Men var ju tvungen att fixa det på det där sättet nu när den ändå var trasig. Skall bara skriva ner vad jag gjorde också. Tänkte det skulle bli en demo.

Apropå demo så har jag en väderstation som borde ha satts upp för flera år sedan. VSCP igen. Måste ta tag i det där. Hinner så lite, tycker man, ändå händer det ju saker hela tiden. Idag skall väl förhoppningsvis ännu en produkt läggas till samlingarna. Bli “klar”.

Follan, vår trummis när det begav sig,  fyller 64 år idag. Är pensionär. Eller blir om sex arbetsdagar. Tänka sig. Man hänger inte med. Inte alls. Fattar inte hur det blev så eftersom det var alldeles nyss man stod i replokalerna och spelade så högt man kunde och sjöng så högt det gick. Men tiden går. På alla plan. Äter upp livet. fast man har så mycket kvar man vill göra. Alla de där resorna t.ex.. Platserna man ville se. Jag har ju inte ens sett pyramiderna. Eller stora barriärrevet. Eller Kinas landsbygd. Kommer man att få det, hinna det? Antagligen inte. Synd. Kan man tycka. Har man pengar är det resa man skall göra för dom. För varenda spänn.

Det dagas ute i alla fall. Det är sig likt. Som vanligt. Även om det inte blir mycket till dag om man räknar tid med ljus. Tröttmörkret ligger över oss nu. Stearinljuset är nästan alltid tänt här på skrivbordet för att lugna och mota bort mörker.

Men på med lite bra musik här och börja jobba. Gårdagens bensin var Alvedon. Dagens får bli musik. Framåt kamrater.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.