Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaboooom eller pyssssssssss….

005

UL tar sommaruppehåll på sin blogg. Det gör inte jag.  Kan inte tänka mig att det är någon som bryr sig om det senare men en hel del, däribland jag, som beklagar det första. Men den som väntar på något gott och allt det där.

Här jobbas det. Ny “hem”-sida för VSCP idag. Jag är inte och vill inte vara någon hemsidesnickrare men måste göra mina sidor ändå. Också med det är det som det är. Modernare än den förra layouten är det i alla fall och fungerar i mobiltelefoner och på andra små skärmar gör den nu också. Inte många bryr sig om det heller. Men jag gör det.

Jag säljer min första modul i Sverige idag. Det är egentligen värt att fira. För jag har sålt till alla andra världsdelar. Det är som vanligt svårt att övertyga de som finns nära. Det roliga är att det rör på sig. Inte med en kaboooom men mer med pyyyyyyyyysssssss. Men det är precis som jag vill ha det. Kaboooom kräver extern kapital. Pyyyyys kan vi finansiera själva.  Ja finansiera och finansiera. Som för de flesta små handlar just det bara om att ta ut ingen eller en liten lön. Jodå jag kunde konsulta som alla andra och plocka ut bra pengar men vad skulle det tjäna till? Vad är meningen med livet egentligen? Att ta det lätta vägarna eller utmana sig själv och göra det där man verkligen vill. Jag tror på det senare. I alla fall är det värt att kämpa för att få göra det man tror på. Om en tjugo år sisådär så når kanske företaget break even… 😉  En suck på det.

Fönster öppna på kontoret för första gången i år. Härligt. En blomkruka blåser ner och går i kras, Det är alltså precis som det skall vara och är varje år. Imorgon pratas det om tjugosju grader. Temperaturer att lida i. Men jag välkomnar. Jag hurrar. Jag längtar. Kom an bara högtryck här har ni en som är beredd. Vill ha veckor med nästan dödande värme som vi hade fotbollssommaren när det nu var “vi grävde guld i USA”. Ja till och med jag satt uppe på nätterna och tittade på fotboll. Allt var magiskt de där veckorna. Aldrig har vi heller haft så många körsbär. Vi hade en “platta” då också. En Fijitsu-Siemens med en variant av Windows XP. Jodå den fungerade som de gör idag men var tyngre och hade kortare batteritid. Men också med större skärm. Ipad kom en jävla masa år senare. Tål att tänkas på. Fast det hade ju inget med varken fotboll eller varma somrar att göra.

Grillsugen förresten. Grillad morot. Hmmm… Knyten.  Quornfiléer.  Spett. Nedsköljt med Rose’. Det var inte så många år sedan jag blev hånad för att jag gillade Rose’. För jag har alltid gillat det. Ja sen började det fina folket gilla det igen också. De som slutade där under 80-talet för att pöbeln, sådana som jag, drack och gillade det. Alla följe såklart efter så nu händer väl samma sak igen. Men jag fortsätter gilla. Det är så många som vill göra livet svårt att leva. Svårt ändå säger jag och gör som jag själv vill. Har alltid gjort. Är stolt över åtminstone det. Kanske inget mer. Är det vara i Sverige det ser ut sådär?

Kamrat utanför Paris svettas. Lider. Trettiosex grader idag, trettiotre just nu. Samma som för en annan kamrat i Dallas. Båda jobbar. Men har luftkonditionering på jobbet. Man kan fortsatt vara nörd då. Men det märks på mail och listor att det är varmt i Europa. Det är tyst som om en atombomb hade briserat över de centrala delarna. Ibland kan man tacka för att det är så. Det blir tid över för arbete. Man får saker gjorda.Om man nu har inspiration. Idag återfann jag min. Den låg bakom en soffa. Oväntat ställe men väl hittad så var det ju ingen konst längre såklart.

Snart bara en vecka kvar till semester. Ja K har semester då. I ett svagt ögonblick skrev jag in två lediga veckor i min kalender också. Har en del jag borde hinna innan dess. Definitivt är det på det viset. Bara tanken på att vara ledig i två hela veckor får det att pirra till av oro i magen. Jag är liksom inte van. Jo jag tror det är bra för mig. Är övertygad om det. Men.. men… men… ok då vi försöker.

Klockan är snart elfva här. Ja man skrev så förr. Skulle vara fint. Som Loos också. Ju fler vokaler desto finare. Jag inser att om jag startar om datorn nu så hinner jag koda några rader innan jag måste hämta hem skönhetssömn för att inte skrämma barn. Så… so long camerados. Ja eller nått.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.