Categories
Betraktelser & Berättelse

Det är någon som trumpetar här utanför

7_trumpet-1

Man borde sova. I alla fall inte sitta här på kontoret till ingen nytta. Men efter att ha packat lite grejer som skall skickas orkar jag nästan inte gå upp för trapporna till lägenheten. Eller också är det bara för tidigt. Elva. En god timme kvar att jobba på normalt. Men inte idag alltså. Ingen ide att börja med något nu. Det får bli imorgon. En hel dag fri för projekt. Jippie!!!! :)))))

Det är någon som spelar trumpet här ute på gräsmattan. Vette fan vem det är.  Men hen spelar bra. Det måste jag definitivt tillstå. Men varför på vår gräsmatta? Det kan man undra. Men det är såklart inte första gången. De tror att de uppvaktar dragspelaren med sina serenader. Han som också sägs bo i ett gult hus här på kullen. Men de de inte vet är såklart att han har målat om. Bor i grått hus numera. Men de vet ju inte de musicerande. Sist tog jag vattenslangen och spolade bort dom. Fyra stycken som spelade så att de ljungade och skakade i huset och då kan man ju inte sova. Inte kunde jag hjälpa att Benny Anderson var en av dem. Men idag är det inte han. Det ser jag. Så det blir nog slangen igen.

Ja dragspelare ja. Kungen av Lo(o)s. Ja de blir ju sådana de där dragspelarna. Dragspelskungar. Poeten är ju där i det där han med. En till inspelning med virtuosen skall det bli bara värmen kommer. Det har vi bestämt. Ja han har historierna den mannen. Som alla kungar. Det finns inte en musiker han inte har lagt dragspel åt i varenda studio som har funnits i det här landet. Ja och tv och radio och turnéer runt och överallt. Vilka jäkla historier jag har fått höra.  Det händer en jäkla massa saker för någon som varit i musikbranschen i ett helt liv. Jag och coole snubben S lämnade ett medborgarförslag om att man skulle byta namn på vägen här till Sone Bangers väg. Ja istället för Brattbergavägen. Han föddes ju här och bor här.   Men det var som att släppa något ner i ett stort svart hål. Man hör och ser inge mer av det.  Men en dag kanske. Vem vet. I ett annat universum.

Men nu jävlar är det flera stycken som tutar här ute. Man hör ju inte sina egna tankar så att man kan skriva blogg ens. Nu få det vara nog. Nu blir det vattenslangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.