Categories
Betraktelser & Berättelse

Leverans

004

Att leverera tröttar ut en. Jag sitter mest här och stirrar och funderar på lunch. Ja jag återstartar Windows maskinen också. Jodå. Det händer mer sällan på Linuxburken strax bredvid. Eller servrar. De har snurrat år nu. Just i det finns det antagligen lärdomar att hämta. Orkar inte fundera vidare på det just nu bara.

Ja jag skall bokföra mars. Bara jag kommer mig för. Få iväg det där så att man kan fortsätta med annat sen och göra det man vill göra med gott samvete. Bokföring är inte det jag älskar mest av allt. Men har alltid gjort den själv. Har hjälp med boksluten bara. Det som sällan är en vacker syn för ekonomiskt lagda.

Jag gör oftast det tråkigaste först. Tanken är att förtjäna det roliga sen. Men jag hinner sällan dit, Lasset med tråkigt är stort och mäktigt och tar tid att ta sig igenom. Antagligen borde jag unna mig lite av det där rent roliga då och då. Tänker så såklart ibland. Men vem skall då ta sig an det där tråkiga? Det är väldigt sällan någon räcker upp en hand.

Men det får nog bli lunch. En halvtimme tidigare än normalt. Man får igen det senare i eftermiddag när det är långt till kvällsmat och magen kurrar högljutt.

Ibland avundas man de döda. Inte så mycket daglig kamp då inte. Man är klar och färdig liksom. Ändå vill man då alltså leva. Ja också som trött disktrasa en dag som denna. Men lunch som sagt. Tror de få bli två sojakorvar med bröd idag. Lite fest sådär. Kanske kan det pigga upp en ocool gubbe.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.