Categories
Betraktelser & Berättelse

Supermankörkort

Superman-dcuo

Läser lång skön Lundellskt blogginlägg här på morgonen. Lyfts rakt upp genom taket. Tack för det UL. Du är ordets mästare. Och jag lyssnar på dig oftare än andra också musikaliskt. Vi har koltrasten gemensamt. Med sen lägger du ner. Sista året med gänget. Jag kommer aldrig stå på scen med dig men måste väl för fan komma iväg och höra dig i år ändå. Låtsas att jag står där vid en mick. Böla en skvätt som vid varje konsert. Borgholm eller annorstädes. Vette fan varför jag skriver i Du form förresten. Jag läser dig. Du läser inte mig. Kungar och bönder.

Strålande intensiv sol ute som om den är förbannad över att månen stal showen igår och lyser extra starkt idag. Såg bilder från Svalbard. Ja det var häftigt. Tjoff. Kolsvart. Det skulle man ju velat uppleva IRL. Men sett på tv nu då. Utan att behöva maka sig upp ur soffan ens. Men inte samma sak såklart. En del tror det. De lever till och med kärleken där. För att de inte vågar leva den riktigt.

Är ner till affären och köper en säck fågelfrö på morgonen. Den är dyrare än jag minns. Man måste ha höjt priset sedan sist. En ordentlig slants höjning. Kanske jag som glömt vad den kostade sist. Jag som skippade i att köpa utanför byn sist för att det var ungefär samma pris hemma. Jodå också jag kan tänka mig det. Att stödja det lokala. Men inte till vilket pris som helst. Jag vill ha råd att bo här också. Tills vi flyttar.

UL’s telecaster förresten. Ett runkobjekt. Vill ha. Fast jag är Stratocaster människa.

Ja den som läst min blogg förut vet vad jag gör denna lördag. Det är inte svårgissat. Jodå sitter här på kontoret. Men sovit ut först. Men vaknade sjukt tidigt. Full fart i huvudet. Men med gammelkatt på ena sidan, och ungkatt nära under täcket somnade jag till slut om igen. Tack för det, behövde det.

Båda sönerna hemma. Det finns något skönt i det som förälder. De är ens barn också fast de blir vuxna. Går inte att komma ifrån. Nej inte alls.

Men det här får räcka idag. Skall försök utnyttja de timmar som står till buds till att förändra världen. Det är bara det som gäller. Bara det. Fast det borde vara annat. Definitivt annat som gäller. Stålmannen och Spindelmannen kunde få ägna sig åt världen. Jag åt annat. Det borde krävas supermanskörkort för det här. Jag har ju inget sådant. Icke sa nicke. Förgörs.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.