Categories
Betraktelser & Berättelse

Kryper till korset

images

Kryper till korset och installerar IAR workbench för ARM. Ja bäst. Och Svenskt. Hur det nu går ihop. Nädå skojar bara. Vi kan i Sverige. Jävligt mycket som vi är i världstoppen på faktiskt. Här är ett exempel. Vänner (läs kontakter) ute i världen är impade av Sverige skall ni veta.  I början förstod jag inte riktigt varför. Men har fattat. Japp.

Men kör en size limited version. Så kan vi ju inte ha det. Måste väl krypa till korset och köpa en riktig licens. Fattar inte varför man inte har open source utvecklar licenser. Billigare.Eller gratis.  Det gynnar ju liksom dom att vi sitter med deras verktyg. Andra köper. Ofta högvis. Annars kan de inte kompilera. Enkelt.

Ett företag från Söderhamn ringde i våras och ville att jag skulle göra ett jobb åt dem. I IAR workbench. Men de hade ingen egen licens. Ville inte köpa. Tyckte jag skulle köpa.  Dyrare än vad projektet skulle ge i pengar. Sådana jobb >/dev/null

En av IAR’s verkliga ess sitter i Ljusdal. Duktig kille och trevlig. Så ser det ut. Alla som kan något sitter inte i Stockholm. Men Rejås såklart. Fast han borde ta familjen med sig och flytta till Söderhamn. Vi skulle kunna göra storverk där vid kursen.

2 replies on “Kryper till korset”

Oj! Vilken passning! Jodå, Hälsingland och Söderhamn drar i mig då och då. Men familjen är rotad i Norrtälje och med båt och villa lär vi bli kvar. Inte lider jag av det heller. Trivs djävligt bra och njuter helhjärtat av bergen varje gång jag är i Hälsingland.

🙂

Bråkar bara med dig. Man är där man trivs. Men jag tror på Söderhamn även om det kanske inte ser så ut just nu där ute.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.